4-3-3 versus 4-4-2 després d'un any

4-3-3 versus 4-4-2 després d'un any

diumenge 01 de novembre 2015 - 16:00

Ja hi tornem a ser. El proper 21 de novembre arriba el clàssic. I ja hi tornem a ser amb el mateix dilema en una història que es torna a repetir.

El F.C. Barcelona 2015-2016 no té profunditat de banqueta de qualitat quant als seus futbolistes davanters. En Munir i en Sandro no se'ls hi pot reprotxar res. Però estan massa verds i no verolaran en breu. S'han de foguejar fora de casa seva, can Barça, per saber si seran vàlids pel futur.

Respecte al cos tècnic, no s'albiren possibles canvis en el seu dibuix tàctic. L'aposta de jugar amb tres davanters independentment del rival s'ha convertit en intocable.

Aquest proper clàssic mostra força similituds envers el de la temporada anterior.  

El Madrid marxa fort. Igualment que a la passada campanya per aquestes alçades de campionat. El Barça mostra un joc irregular com la temporada passada per aquestes mateixes dates. En Luis Suárez va debutar com a blaugrana en el primer clàssic 2014-2015. Fou un dia complicat per a estrenar-se com a flamant crac culer. Es va obrir la primera pàgina del famós trident Messi-Neymar-Suárez que tant ens fa gaudir als que ens agrada el futbol i el Barça. Però el Madrid li va clavar una bona lliçó al Barça en aquell derbi del 25 d'octubre del 2014. El resultat final de 3-1 pels blancs va ser just i inapel·lable.

No va servir de res el matiner gol de Neymar. El Madrid ens va ballar jugant de manera molt agrupada. I el Barça va ser un colador en defensa com a col·lectiu amb les seves tres línies excessivament separades.

S'ha dit que el clàssic serà el primer partit que disputarà Messi després de la seva lesió. El Madrid-Barça no és el millor partit per a reaparèixer i estar en unes condicions físiques i mentals òptimes després d'una lesió relativament important. 

Tant si retorna Messi com si juguen Munir o Sandro en l'equip titular, sorgeix un dubte raonable sobre el rendiment col·lectiu dels de Luis Enrique. Les sensacions no conviden massa al optimisme per esgarrapar la victòria o un empat al Real Madrid a domicili. Així i tot, és possible en cas que Messi estigui amb l'alta mèdica i pugui alinear-se amb l'equip des del començament. Però hi ha molts números de fallar al Santiago Bernabéu si falta algun membre del trident, i s'acaba jugant amb Sandro o Munir d'inici. 

El Barça té cinc migcampistes espectaculars, tot i les baixes, per fer una línia de quatre que doni més consistència defensiva i capacitat de creació de joc a l'equip: Busquets, Rakitic, Iniesta, Mascherano i Sergi Roberto.

Sigui com sigui, el Barça ha de sortir i jugar per guanyar en aquest primer derbi. Té la qualitat i la mentalitat per a fer-ho. Sigui amb el ja clàssic 4-3-3  o amb un inesperat 4-4-2. Ara mateix un empat no em semblaria un mal resultat. Espero que no es repeteixi la mateixa història tot i les semblances circumstancials del primer Madrid-Barça de la passada edició lliguera.

S'ha de tenir memòria.

 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de felixtorras
Politòleg especialitzat en anàlisi política. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració. Llicenciat en dret. Màster en Anàlisi Política.
Segueix-me :

Altres entrades del autor