"Black coal": fosca, magnètica i... incòmoda

"Black coal": fosca, magnètica i... incòmoda

divendres 17 d'octubre 2014 - 19:30
"Black coal": fosca, magnètica i... incòmoda

El nostre protagonista inspector ha de resoldre un enigmàtic cas d'assassinat en el transcurs del qual resulta ferit en una de les refregues a trets més embogida que he vist mai. A partir d'aquest moment es dedica a la seguretat privada. Uns anys més tard tornarà al cas de forma ben atzarosa i crucial per la seva trista existència.

Estem davant una cinta prou ferma i enigmàtica dins una atmosfera que retrata la Xina contemporània de forma magistral a la vegada que extreu el costat més fosc de la naturalesa humana: la desídia, l'egoisme, la venjança o la feblesa.

Les pistes policials resulten inconnexes i s'ha de parar molta atenció per no perdre's. Sembla que el director es preocupi molt més per mostrar una estètica determinada que per deixar-ho tot ben lligat. Això si, cada plànol està mesurat per transmetre un desassossec emmarcat en un surrealisme que pot provocar animadversió si no es va una mica preparat per assistir a aquest espectacle. Sigueu conscients d'aquest fet i podreu gaudir-la plenament. El director Diao Yinan transfereix  l'obsessiva idea que es pot aconseguir bocins de bellesa dins una lletjor i una cruesa espantoses en la línia de la recordada "Un toque de violencia".

Pel que fa als dos personatges protagonistes podem confirmar que se'n surten prou bé i encomanen plenament totes les tonalitats de la imperfecció humana a més de tenir una molt bona química. Mentre el nostre inspector és un inútil en la seva professió i un solitari egoista en la seva vida social, la nostra viuda negra està amagada darrera una molt ben aconseguida enigmàtica innocència.

Colpidora, plena de silencis estirats, amb unes imatges gèlides i belles plenes d'una cruesa enigmàtica "Black Coal" no us deixarà indiferents amb el perill que tot es decanti cap un rebuig incontrolable. Recomanable pels que vulgueu provar una experiència obscura, diferent i temptadora. Us hi atreviu?. Jo trauré una escassa audàcia en la meva puntuació i li posaré un 8/10 amb el perill que no em torneu a llegir mai més.

Tingueu molt bon cinema.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor