Consumim suficient vitamina D?

Consumim suficient vitamina D?

dijous 07 de juliol 2016 - 16:00
Consumim suficient vitamina D?

Des de fa dies, molts clients em comenten que tenen els valors de vitamina D més baixos de lo recomanat en l’anàlisi de sang que s’han realitzat.

El tema m’ha anat preocupant ja què em pensava que érem un país amb una bona exposició solar i que per tant teníem una adequada síntesis de vitamina D3 per la acció de la radiació ultravioleta B del sol sobre la pell. Necessitem la Vitamina D per a equilibrar els nivells de Calci del cos, per tant, tenir una transmissió muscular adequada i una mineralització òssia correcta. Més del 90% de la Vitamina D prové d’aquesta síntesis cutània per l’exposició solar i la resta s’obté per absorció intestinal a partir de la dieta.

Anem a repassar quins aliments ens proporcionen Vitamina D. Doncs molt pocs, bàsicament, el peix blau, els làctics sencers i el rovell de l’ou.

Per què aproximadament el 50% de la població, incloent els nens, adolescents, adults, dones postmenopàusiques i gent d’edat avançada tenim, probablement, els nivells de Vitamina D més baixos de lo recomanat?

Pot ser perquè:

  • Ja no sortim a treballar i a passejar a l'aire lliure com feien els nostres avis i besavis? i portem una vida sedentària, tancats a l'oficina o a casa utilitzant noves tecnologies?
  • Per què hem eliminat els làctics, ja què les noves tendències que seguim diuen que els làctics són dolents?... Quan jo soc de les que pensa que no hi ha aliments dolents!
  • Per què em poso a fer dieta d’aprimament o he de reduir la ingesta de greixos saturats per reduir colesterol i compro làctics desnatats?
  • Per què no consumeixo dos dies de peix blau a la setmana?  Ah! Si! per què vam dir que portava Mercuri! Però dos dies els podem consumir..., i també podem comprar peix blau petit...
  • Per què ja no menjo quatre ous a la setmana?  Amb lo fàcil que és sopar truita a la francesa, afegim vitamina D i assegurem proteïna de qualitat, recordeu que l’ou és la proteïna patró.

Amb tot això no us vull espantar, simplement, per què no valorem lo bo que ens van ensenyar els nostres pares i avis, en quan a hàbits saludables i higiènics? És a dir, sortir a jugar al carrer, fer excursions a la muntanya..., menjar de tot i variat, no excloure aliments (a no sé que sigui per prescripció mèdica o malaltia) i sobretot intentar que aquests valors tant bàsics passin als nostres fills

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de laiamosella
Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i emprenedora. Treballo des del 2002 en el camp de la reeducació alimentària, ajudar a canviar hàbits alimentaris és un dels aspectes més enriquidors de la meva feina. Al 2012, juntament amb Isolda Nogareda, creem Diet à Porter, un espai de nutrició a la xarxa, des d'on contribuïm en la millora de la salut i en la reeducació alimentària. M’encanta fer esport estant en contacte amb la natura i la neu. Pujar muntanyes amb els esquís o els grampons als peus, em dóna força per estar sempre al 100%.
Segueix-me :

Altres entrades del autor