D'escoles bressol, llars d'infants i centres de suport familiar

D'escoles bressol, llars d'infants i centres de suport familiar

dijous 20 de març 2014 - 10:45

L’arribada de la primavera representa en certa manera tornar a posar el comptador a zero. Es com si tornés a començar l’any perquè en l’ambient es nota el canvi. El dia s’allarga, les jaquetes sobren i canvia l’humor. És moment de canvis i ara mateix som molts els que ens trobem en aquesta situació. Concretem.

Els que de forma més o menys recent ens hem estrenat en l’exercici de la paternitat/maternitat hem de decidir què fem amb els nostres petits i petites a partir del setembre. Alguns opten per l’opció dels padrins i altres per començar l’aventura escolar. I això ens porta a un treball de camp força interessant, alhora que desencisador, què voleu que us digui… Si a tot això hi sumem que en el meu cas són dos petites a matricular, és fàcil imaginar que l’exercici de recerca és encara més rocambolesc, perquè el factor econòmic juga un paper massa important.

Consti d’entrada que aposto per l’educació pública. Jo en soc un exemple, sempre he estudiat en centres públics i n’estic molt satisfeta. I m’agradaria seguir fent el mateix amb les meves filles. Però almenys en aquesta primera etapa fins al 3 anys ho veig difícil a les escoles bressol municipals. A les hores lectives hi he de sumar el menjador escolar i multiplicar-ho per 2. Els números no em quadren. Els centres privats, més del mateix, tot i que d’entrada pel fet de matricular-ne dos ja t’ofereixen un tant per cent de descompte. Interessant, però si sumem bates, agendes, despeses de calefacció, activitats extraescolars…  Tampoc quadra.

En la recerca hem trobat l’oasi. Els centres de suport familiar. Per entendre’ns el que vindria a ser un mix entre llars d’infants i ludoteques. Acullen infants de 0 a 8 anys, per tant la franja del matí i migdia fan la funció de llar d’infants i a les tardes ofereixen activitats extraescolars pels que ja estan en edat escolar. Ofereixen flexibilitat horària i de tarifes amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats particulars de cada família.

Oficialment podríem dir que no són centres educatius, però si que disposen d’un projecte educatiu propi basat en el joc a partir del qual es vertebren les activitats. La flexibilitat, tant horària com econòmica que ofereixen, resulta una oferta interessant a tenir en compte. Així que pares i mares que us trobeu en aquesta situació, observeu, compareu, trieu, remeneu i escolliu allò que més us interessi. Si voleu més informació i conèixer els centres que hi ha a Catalunya, us convido a visitar la web de la Xarxa de Centres de Suport Familiar de Catalunya.
 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de nuriamora
Periodista en la Onda. Treballant a Lleida. També soc Community Manager. I per damunt de tot soc mare, estrenada en aquesta tasca des del 2013 i per partida doble. En totes les facetes en constant aprenentatge. Les meves opinions expresades per escrit aquí em representen a mi i tant sols a mi.
Segueix-me :

Altres entrades del autor