"Nightcrawler": escrúpols, quins escrúpols?

"Nightcrawler": escrúpols, quins escrúpols?

divendres 24 d'abril 2015 - 20:15
"Nightcrawler": escrúpols, quins escrúpols?

El jove Lou Bloom es troba a la recerca obstinada d'una feina quan ensopega casualment amb un accident de trànsit amb víctimes. L'aparició dels reporters, les seves accions i comentaris el faran obrir els ulls al voltant del seu futur laboral.
El protagonista és un Jake Gyllenhaal (Prisioneros i Brokeback Mountain) en la caracterització perfecta d'un llop solitari amb una personalitat delirant i obsessiva a la recerca de una oportunitat laboral a costa del que faci falta .
S'aconsegueix impregnar-nos d'una atmosfera espessa i penetrant, plena d'escenes amb tensió dramàtica i fent un ús magnífic dels plans i el moviments de càmera per parlar-nos de l'ambició i el morbo sense utilitzar en cap moment cap imatge morbosa. Realitat que es presenta com si fos ciència ficció per fer-la encara més real i més crua.
L'encert del director novell Dan Gilroy es basa en mostrar tot l'entramat al voltant de productes audiovisuals de sang i fetge que es converteixen en reflex d'una societat malaltissa i preocupada de forma obsessiva per la seguretat i un entreteniment instintiu. Ens mostra els fets sense embolcalls ni artificis, amb una aparent senzillesa que d'entrada et descol·loca. Ets tu mateix el que ha de jutjar-los obligat a escoltar una retòrica "emprenedora" i d'autoajuda barata que el protagonista utilitza hàbilment per convèncer o directament per enganyar.
Thriller psicològic ple d'un cinisme insultant que sap crear una atmosfera molt personal en una nit de neons, il·luminacions inquietants i frenètiques persecucions on els límits morals dels mitjans informatius i de nosaltres mateixos com a consumidors proactius resten ben malparats. (8/10)

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor