Ruffle milk pie

Ruffle milk pie

dilluns 13 de juny 2016 - 16:45
Ruffle milk pie

Sota aquest nom tan anglès que no he sabut com traduir trobem un pastís senzill de fer, amb ingredients molt corrents, i amb resultat elegant i deliciós. Contrasta a cada mossegada la part tendra de l'interior amb el cruixent de l'exterior, i a més, queda o no queda maco?

Ingredients (motlle de 24 cm):

  • 8 fulles de pasta brick rectangulars
  • 70 gr de mantega
  • 140 gr de sucre
  • 1 rama de canyella
  • la pell d'una llimona
  • 300 ml de llet semidescremada
  • 60 ml de nata per cuinar
  • 3 ous
  • sucre llustre

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180 graus amb calor dalt i baix.
Desfem la mantega al microones, a baixa temperatura, i l'utilitzem per pintar, d'una en una, les fulles de pasta brick. Un cop pintada cada fulla l'anem plegant de forma irregular fins aconseguir una tira llarga i més o menys d'uns 3 dits d'alçada. La caragolem en espiral i la fiquem al centre del motlle. Fem el mateix amb la resta de fulles i les anem enrotllant a partir d'on acaba l'anterior. Al final ha de quedar el motlle ple i amb les fulles simulant una ensaïmada.
Fornegem durant 30 minuts.

Mentrestant fiquem en un cassó la llet, la nata, el sucre, la canyella i la pell de la llimona. Ho fiquem al foc i ho escalfem fins just abans que bulli. Reservem uns 10 minuts, després traiem la canyella i la pell de la llimona i hi afegim els ous batuts.

Traiem el motlle del forn i repartim per sobre la mescla de líquids. Fornegem 30 minuts més a 175º i deixem refredar a temperatura ambient.

Recomanacions:
Feu el pastís el mateix dia que l'hagueu de consumir, ja que sinó s'estova.
Us recomano fer-lo amb un motlle d'uns 24 cm, per tal que al repartir el líquid quedi més baix i tingueu una part cruixent i l'altra tendra.
La gràcia d'aquest pastís és que no cal tenir cura en fer-lo, es tracta de donar forma irregular a les fulles, és molt més senzill del que sembla. Animeu-vos!

Font: Cuinant entre llibres

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de aspoleta_2646
Em dic Eva, visc en un poble de la plana de Lleida i sóc bibliotecària. Ja fa uns anys que la cuina forma part del meu dia a dia i en aquest blog no pretenc res més que recollir les receptes del què cuino.
Segueix-me :

Altres entrades del autor