Passarel.les i ciclistes

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
18-12-2017
Josep Regàs Font
26-11-2017
Jesús, Santi i família Pubill Gorgues
22-11-2017
Ateneu Cooperatiu La Baula
16-11-2017
Òscar Sisteré
06-10-2017
Divina, testimoni de les càrregues policials
17-08-2017
Oscar Sisteré, pare d'usuaris d'Esportmania 2017
16-08-2017
Sergio Díez (veí del Secà de Sant Pere de Lleida)

Pàgines

Passarel.les i ciclistes

01-12-2016

Des del col·lectiu En bici per Lleida – BACC portem molts mesos negociant amb l’Ajuntament tot un seguit de mesures per impulsar un canvi en la mobilitat urbana i per afavorir l’ús de la bicicleta com a mitjà de desplaçament pel centre de Lleida. És per això que voldríem manifestar el nostre desacord i indignació pel to de l’article que ahir va publicar en aquest diari a l’entorn dels nous cartells que s’han posat a les passarel·les en els quals simplement s’informa –cosa que ja recull la normativa vigent- que són vies en les quals, a més dels vianants, hi tenen dret de pas les bicicletes. L’escrit en qüestió criminalitza a tot el col·lectiu ciclista i posa l’accent en les actituds incíviques de pocs, les queixes d’alguns veïns i en què cal posar més multes als ciclistes, sense tenir en compte que la finalitat d’aquesta petita mesura és precisament la contrària: donar visibilitat a la presència de les bicis, incentivarne l’ús i informar i protegir els vianants. 

Nosaltres portem molts anys anant en bici per Lleida, lluitant per aconseguir una xarxa digna de carrils bici, de canvis en la senyalització de tot tipus, d’adequació de normatives etc… com tenen moltes ciutats mitjanes com la nostra (i ja no només les del nord d’Europa). Treballem per fer pedagogia en positiu i no podem entendre que es pugui simplificar la realitat d’aquesta manera. O potser algú encara no ha vist que hi ha hagut un increment notable en l’ús de la bici a Lleida els darrers anys? I que, precisament, això és un fet positiu i que, per tant, se li ha de donar resposta des de les administracions? Que la bicicleta serà una part molt important dels problemes de mobilitat i de contaminació de les ciutats en un futur proper?

Què alguns ciclistes són incívics? Això no ho negarem però el que no podem tolerar és que es tracti la bici com un problema de convivència quan en realitat es tot el contrari. Us proposem que agafeu la bicicleta per Lleida només una estona i comprovareu –a part d’arribar més aviat i de poder aparcar- quin vehicle és l’autèntic desprotegit de la mobilitat a la nostra ciutat.

Col.lectiu en bici per Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

gener

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta

Què n'opines de la polèmica del Carnaval de Tàrrega?