Festa de Moros i Cristians

Esdeveniment

Festa de Moros i Cristians

Patrocinadors: 
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Mitjana: 5 - Total: 1 vot
Lleida és la ciutat on s’han documentat els origens més antics de les festes de moros i cristians. Així queda registrat documentalment el 1150, mesos després que el comte de Barcelona i príncep d’Aragó, Ramon Berenguer IV, fes entrar la bandera cristiana a la Madina Larida musulmana.

Les visites a la ciutat per part d’Alfons el Magnànim, el 1458, o d’Isabel la Católica, el 1481, també van documentar festes de balls entre moros, cristians i jueus. Durant els segles XVII i XVIII la Festa de Moros i Cristians de Lleida viu el seu màxim esplendor tot i que, a partir de 1899, la celebració deriva en un ball de moros i cristians amb parlaments i música.

12:00h  Vermut medieval. Inici del cap de setmana Fester amb ambientació de música festera. Preu: 2€ | Plaça Sant Francesc.

19:30h: Ambaixades. Les tropes mores arriben a la Ciutat i demanaran la rendició de les tropes cristianes, després de la batalla dialèctica, el Cristians refusen l’oferta i els moros es retiren anunciant la Batalla de l’endemà. | Plaça Paeria

12:00h  Entrada infantil. Des del Roser desfilada de les compares Mores i Cristianes pel carrer Cavallers i carrer Major  de Lleida fins a arribar a la Plaça Sant Joan on tindrà lloc la tradicional Presentació de Bandes.

18:30h  Entrada de Gala. Concentració de les comparses a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Inici de l’entrada i desfilada de lluïment pel Carrer Cavallers, Avinguda de Blondel i Avinguda Madrid fins a la Paeria. Hi haurà servei de lloguer de cadires a les zones habilitades, reserva prèvia a Turisme de Lleida.

21:30h  Batalla al Pont Llevadís de la Seu Vella. Escenificació de la Batalla entre les tropes Mores i Cristianes, seguint la tradicional alternança de vencedors i vençuts els Moros tornaran a ocupar la Ciutat, posant fi a l’ocupació Cristiana i als actes de la XXII Festa de Moros i Cristians de Lleida, en mig d’actes festius i un castell de focs.

megabanner2_espectacles

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta