Reestrena aquest divendres de “La Gàbia Daurada”, primera òpera infantil escrita a Lleida

Tel: 973 26 39 06 / 973 83 61 80
L'Intèrpret Sangenís Bertran, 11 · 25003 LLEIDA · Tel: 973 26 39 06 / 973 83 61 80

Reestrena aquest divendres de “La Gàbia Daurada”, primera òpera infantil escrita a Lleida

dimecres 26 de abril 2017

Amb música de David Esterri, llibret de Pere Pena i decorats de Víctor Pérez Pallarés, la producció posa en escena un muntatge de gran format, inèdit i ecomanat per L’Intèrpret, amb prop de 150 cantants i músics.

“La Gàbia Daurada”, la primera òpera infantil escrita a Lleida, es reestrena aquest divendres dia 28 d'abril, a les 20.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados. Amb música de David Esterri i llibret del poeta Pere Pena, l’obra és una producció sense precedents de l’Escola de Música L’Intèrpret, que forma part dels actes del vintè aniversari del centre. 

L’orquestra simfònica de L’Intèrpret (amb 58 joves músics), cors i solistes infantils i juvenils de la Coral Shalom, la soprano Ulrika Strömstedt, el tenor Xavier Mendoza, el baix Josep Ferrer i l’actor Joel Piqué, interpretaran l’òpera sota la direcció escènica de Lluís Canet, la musical de Joan Pagès, i entre els decorats de l’insigne pintor lleidatà Víctor Pérez Pallarés. Una peça inèdita, doncs, escrita, interpretada i produïda íntegrament per artistes i músics lleidatans, que també es podrà veure el dissabte a les 20.00 hores

Aquesta òpera està adreçada a públic familiar i és una ocasió única de conèixer i apropar-se a aquest gènere musical, tant per grans com per als més petits de la casa.

La Gàbia Daurada” explica la història de la Llum i en Trencanous, dues bèsties salvatges que arriben a la ciutat, tot fugint d’una cacera. Interrompen l’assemblea dels animals que discutien sobre el tracte que reben dels humans i obren una altra visió sobre les condicions de la vida urbana. “La Gàbia Daurada” no és només, però, un relat d’animals, és una faula sobre la vida fàcil i el risc de la llibertat, sobre el desig i la realitat. El reixat d’una gàbia pot ser, de vegades, tan invisible com una gran ciutat i tan quotidià com un sofà.

Aquesta òpera infantil és una de les dos grans produccions de l’Escola de Música L’Intèrpret dins el programa de commemoració del seu vintè aniversari. El 3 de juny el centre també portarà a escena al teatre de La Llotja “Rubab, el misteri de l’instrument prohibit”, escrita per Ramon Molins, amb música d’Antoni Tolmos.

← Tornar
© L'Intèrpret · Tots els drets reservats · Avís legal ·
L'Intèrpret Sangenís Bertran, 11 · 25003 LLEIDA · Tel: 973 26 39 06 / 973 83 61 80