Volem estalviar, també a l'ordinador!

Tel: 973 243 970
Logo Prink
PRINK Gran Passeig de Ronda, 161 · 25008 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 243 970

Volem estalviar, també a l'ordinador!

dijous 22 de febrer 2018
PC amb memoria plena

 

 

Quan creem un document amb el programa Microsoft Word, el format per defecte d'aquest document és .docx (.doc en les versions antigues de Word). Dins d'aquest arxiu es guarda tot el text, el format i les capçaleres del fitxer perquè Office pugui reconèixer-ho i obrir-lo sense problemes. Un altre dels formats similars és el PDF d'Adobe, la principal qualitat i diferència respecte al Word és que s'obre ja en vista de document, i sense programari addicional no poden editar-se, sent més còmode i segur per ambdues parts.

Fins fa poc, si volíem generar un fitxer PDF a partir d'un document de Word havíem recórrer a aplicacions de tercers que instal·laven una impressora virtual que s'encarregava de generar un arxiu PDF i guardar-lo en el nostre ordinador. A causa de la importància d'aquest format, les versions més recents d'Office ens permeten guardar directament el document en format PDF, però, ens trobem amb un petit "problema".

En el nostre cas hem creat un document de text amb aproximadament 3000 caràcters i ho hem guardat en ambdós formats utilitzant l'opció "Guardar com" de Word 2016. En el primer dels casos hem guardat un .docx i en el segon com un .pdf .

Si comprovem les propietats de tots dos documents podem veure que el document en format de Word amb prou feines ocupa 20KB mentre que el PDF supera els 100KB.

Per què passa això?

L'explicació és molt senzilla. El motiu pel qual un document ocupa més que un altre és perquè mentre que el document en format de Word guarda només el text i poca més informació, el document PDF guarda tot el relacionat amb el format, fins i tot una còpia de la font utilitzada en el document. D'aquesta manera ens assegurarem que el fitxer PDF podrà executar-se en qualsevol ordinador i sistema operatiu independentment de les fonts mentre que l'arxiu de Word no s'obrirà si no tenim la font utilitzada instal·lada a l'ordinador.

Igualment, a l'hora de guardar un document com PDF hem d'indicar a Word que volem que generi el document per "mida mínima", per estalviar espai. 

Us adjuntem una captura de pantalla per a que vegueu on marcar l'opció.

 

 

Que passeu un bon dia! Prink Lleida

 

 

 

 

← Tornar