Marisa Xandri: “És esperpèntic que el CAC vulgui gastar encara més diners per controlar mitjans que no són de la seva competència”

Marisa Xandri: “És esperpèntic que el CAC vulgui gastar encara més diners per controlar mitjans que no són de la seva competència”

dimarts 08 de setembre 2015

La candidata del PP de Lleida al Parlament i portaveu del PP en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) durant l’actual legislatura, Marisa Xandri, ha qualificat “d’esperpèntic” que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) passi a controlar els informatius de La 1 de Televisió Espanyola, Antena 3 i Telecinco durant la campanya electoral de les autonòmiques.

El ple del CAC ha aprovat aquest matí, amb tres vots en contra (entre ells el del PP) i tres a favor (gràcies al vot de qualitat del seu president), el pla de seguiment de la campanya del 27-S, que inclou el seguiment i control dels informatius, entrevistes i debats de tres cadenes d'àmbit estatal que no estan sota la competència del Consell.

La cap de llista considera que el que ha de fer el CAC “és dedicar-se a les seves competències, que consisteixen en controlar els mitjans públics catalans, que constantment vulneren el pluralisme, que hauria de ser propi d’uns mitjans públics que haurien de representar a tots els catalans”.

Xandri ha manifestat que comparteix plenament el vot particular que el PP ha emès conjuntament amb les representants socialista i d’Unió Democràtica, que recorda que l'àmbit competencial del CAC es circumscriu al seguiment i control dels mitjans audiovisuals de l'àmbit català, incloent TVE a la seva desconnexió per a Catalunya, i per això creu que el seguiment del CAC en el període de la campanya electoral hauria de limitar, com sempre s'ha fet en eleccions anteriors, a TV3, TVE a Catalunya, 8tv, Punt Avui TV, Catalunya Ràdio i RAC1, que són de la seva competència.

Així mateix, considera que no és justificable l'ús de recursos públics en tasques d'anàlisi de mitjans que no estan sota la competència del

Consell. En aquest sentit, afirma que la inclusió d'aquestes televisions s'incrementarà de manera considerable el nombre d'hores de personal necessari per al visionat i l'anàlisi dels informatius i magazins informatius de les tres cadenes d'àmbit estatal.

En aquest vot particular es recorda que els informes de pluralisme són encàrrec explícit del Parlament de Catalunya i tots els canvis que s'han introduït al llarg de la història del CAC han estat consensuats amb els grups parlamentaris, fet que aquí no s'ha produït.

Finalment, es considera imprescindible garantir “el deure de neutralitat que ha de mantenir el Consell en tot moment”. En aquesta línia, afirma que amb la inclusió de les cadenes estatals en l'informe de seguiment de la campanya electoral es corre el risc d'entrar en una comparativa de caràcter polític en què el Consell, com a organisme regulador, independent i autònom, no ha d'entrar ni fomentar.

← Tornar
© Partit Popular · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PP - PP - Parlament 2015 Pl. Sant Joan 18, 3A · 25007 Lleida