Martí Gironell: "La vida tenaç i obstinada de Ceferino Carrión seria perfecta per una pel·lícula"

J.B.
Publicat: 
13-03-2018
Actualitzat: 13-03-2018 10:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Martí Gironell: "La vida tenaç i obstinada de Ceferino Carrión seria perfecta per una pel·lícula"

L’escriptor i periodista Martí Gironell (Besalú, 1971) va presentar ahir a la llibreria Caselles de Lleida el seu últim llibre, La força d’un destí (Columna), Premi Ramon Llull 2018, en el qual narra la vida de pel·lícula del càntabre Ceferino Carrión, convertit a Jean Leon als Estats Units dels anys cinquanta, amic de les principals estrelles de Hollywood de l’època i que va acabar fundant un celler de fama internacional al Penedès.

  • Què el va atreure de la història?

Una de les coses que més em fascinen d’aquest personatge és que, amb tot just vint anys, va decidir que aquí no tenia res a fer i es va embarcar com a polissó fins en set ocasions per poder arribar als Estats Units a la recerca del seu somni. Un home que va rebre molts pals a la seua vida però que va lluitar pel seu somni i al final el va aconseguir.

  • És una biografia de Jean Leon?

És una història novel·lada, una narració amb elements de ficció que recorre l’aventura vital del jove Ceferino Carrión, que, de nen, el 1941, es va traslladar amb la família Barcelona, i que pocs anys després va acabar fugint de l’Espanya franquista, primer a França i posteriorment als Estats Units, on va acabar fent-se amb Frank Sinatra, James Dean, Liz Taylor o Marilyn Monroe –va ser una de les últimes persones que va veure amb vida l’actriu–, entre moltes altres estrelles de l’època i que va fundar el restaurant La Scala a Beverly Hills.

  • Una vida de pel·lícula?

Sí, és el somni americà fet realitat. La vida d’aquest personatge tenaç i obstinat seria perfecta per a una pel·lícula, però això ja no depèn de mi.

  • I a Espanya va començar a ser conegut pel vi.

Als anys seixanta va comprar una finca al Penedès. L’any 69 va tenir la primera collita i, el 1981, el vi Jean Leon va ser l’escollit per Ronald Reagan per als banquets de la investidura.

Comparteix

També t'interessarà