El Madrid venç el clàssic contra el Barça i s’endú l’Estatal de Lleida

redacció
28-05-2017
  • El Madrid venç el clàssic contra el Barça i s’endú l’Estatal de Lleida

El Reial Madrid és el nou campió d’Espanya cadet de bàsquet després de derrotar ahir el seu etern rival, el Barça (98-95), en un partit que es va decidir en els últims segons. El Barris Nord, que va reunir prop d’un miler de seguidors, majoritàriament blaugrana, va viure un partit vibrant que es va decantar del costat madridista pel seu millor encert, si bé el Barça es va queixar al final de les decisions arbitrals que van costar una tècnica al seu entrenador.

El partit va arrancar amb domini absolut dels blancs. Liderat per Mario Nakic i Dike Egun, el Madrid va prendre ràpidament la davantera. Abans de l’equador del primer quart, la renda ja era de 12 punts (16-4) i la màxima va ser de 13 en el segon període (47-34). La situació va fer un gir en el tercer assalt, en el qual el Barça, amb el francès Digbeu assumint els galons en atac, van capgirar el marcador en el tram final (75-77). L’últim quart va ser una guerra de nervis i el Barça, d’entrada, va jugar còmode, de manera que va arribar a dominar per una màxima de 6 punts (87-93) a menys de dos minuts per al final.

El duel es va equilibrar a 93 punts quan faltaven només 45 segons, però l’encert blanc va acabar sentenciant la final i el títol. Al Barça va jugar Marc Valderrama, fill del sicorista Alfons Valderrama, que va arribar a jugar amb el Madrid.

D’altra banda, Oumar Ballo, del Canterbuy Academy canari, va ser elegit millor jugador del torneig i màxim rebotejador; Jovan Kljajic (Gran Canària) va ser el millor anotador, i Adrián Rodríguez (FC Barcelona), el millor assistent.