Actualitat

La planta de purins de Miralcamp elaborarà fertilitzant per exportar

SEGREcom
09-02-2016
  • La planta de purins de Miralcamp elaborarà fertilitzant per exportar

La planta de purins de Miralcamp, adquirida el mes de gener passat pel grup elèctric Audax Energía, elaborarà fertilitzant pel·letitzat que destinarà principalment a l’exportació, segons va explicar ahir Josep Capdevila, responsable de la firma Audax Green. L’objectiu de la firma, que preveu obrir a mitjans d’any (juny-juliol) és crear una línia de tractament de residus sòlids i orgànics per produir biogàs que transformarà en energia i fertilitzant. Segons Capdevila, l’objectiu és aconseguir anualment l’entrada de 30.000 tones de residus orgànics (rebutjos de la indústria agroalimentària principalment) complementats amb la gestió dels purins per produir 10.000 tones de compostatge (producte fertilitzant) preparat en forma de pèl·lets per a la distribució i destinat a l’exportació. Capdevila va assenyalar que la planta gestionarà 50.000 tones de purins a l’any, la meitat dels que es tractaven abans de tancar la instal·lació fa 2 anys.

"Els purins seran importants en la nova línia de tractament on primaran els residus sòlids procedents de la indústria, escorxadors i fàbriques agroalimentàries, amb els quals obtindrem biogàs per produir electricitat. Mentre que la fracció sòlida resultant s’utilitzarà per fer el fertilitzant pel·letitzat." S’ha de recordar que la firma Audax Green participa també en el nou accionariat de la planta de Tracjusa de Juneda.

A Miralcamp la firma preveu crear una dotzena de llocs de treball directes i entre deu i quinze d’indirectes, segons estimacions de l’empresa, que preveu assolir una producció elèctrica de 120.000 MWh anuals, equivalent al consum de 70.000 persones.

Tracjusa de Juneda tractarà les deixalles del Pla i les Garrigues

La planta de Juneda, Tracjusa, de la qual Audax Green és el soci majoritari juntament amb els ramaders de les Garrigues, reobrirà també per tractar escombraries urbanes de les comarques del Pla d’Urgell i de les Garrigues. Aquest nou projecte contempla substituir el gas natural que s’utilitzava per assecar els purins pel vapor que es generarà després de gasificar part dels residus que entraran a la planta. Les escombraries passaran per una selecció que separarà els metalls o plàstics, que seran venuts a un gestor, i la resta es gasificarà i combustionarà, aconseguint prou vapor per assecar els purins. Així mateix, els ramaders que van adquirir la planta Tracjusa també mantenen contactes per adquirir la planta de VAG, la segona planta també tancada, per incorporar-la al seu pla per al tractament de purins. La d’Alcarràs va ser adquirida per la firma Ignis Capital.

Comparteix

Altres notícies del dia