L’Actel planta cara a un ACB

redacci
29-08-2016
  • L’Actel planta cara a un ACB

El nou Actel Força Lleida va demostrar ahir a Vielha que hi ha motius per il·lusionar-se de cara a la imminent temporada. Malgrat que fa menys d’una setmana que es prepara, va plantar cara a un rival més rodat i, a més, de la Lliga ACB, com és el Manresa. L’equip del Bages es va imposar 77-81 en la setena edició del Torneig Aran, Terra ACB, però no va poder doblegar els lleidatans fins a l’últim minut. L’Actel, que tenia les baixes per lesió de Sutina i Alzamora, va arribar a manar en el marcador i va causar una excel·lent impressió. Van destacar en la faceta anotadora Léo Demétrio i Luka Rupnik, màxims anotadors del partit amb 19 i 16 punts, respectivament. L’Actel Lleida va sortir sense complexos i molt motivat davant d’un rival que acomiadava l’stage que havia fet durant la setmana a Aran. La bona defensa lleidatana va lligar de mans els barcelonins, malgrat la notable diferència física entre tots dos equips. Només va faltar encert, en aquests minuts inicials, la qual cosa va fer que el marcador fos de 5-5 a la meitat del primer quart. Els d’Ibon Navarro van millorar en defensa, cosa que els va permetre tancar el parcial amb un favorable 9-15. El segon quart va començar amb un ritme més alt i el Manresa, més entonat, va marcar la diferència més gran, 12-24, tot i que l’entrada de Sevillano i l’eficàcia de Demétrio a prop de la cistella van posar el partit en 30-31 al minut 18, per arribar al descans amb un resultat de 34-39. L’Actel havia vist que podia tutejar el Manresa i amb l’aportació de Nevels, que va robar diverses pilotes en defensa, es va posar al davant (48-46, 26’). La igualtat es va mantenir fins a tancar el parcial amb un 60-62. En l’últim quart, l’Actel va anar a buscar el partit. A falta de 3,43 dominava 73-69. El Manresa va pressionar i va poder empatar des de la línia de tirs lliures, des d’on també van firmar l’ajustat triomf per 77-81.

“Ha estat un molt bon primer partit de pretemporada. Hem complert tots els objectius que teníem, han pogut jugar els dotze que han vingut i hem pogut provar, tant en atac com en defensa, jugadors en diferents posicions. Luka ha jugat d’1 i de 2; Expósito, que està a prova, ha jugat en tres posicions, i Demétrio i Mbaye només han jugat de 5 per la lesió d’Alzamora. I tampoc no hi ha hagut lesions, només alguna sobrecàrrega”, va valorar l’entrenador.