Lleida regna a la Titan

SEGREcom
01-05-2016
  • Lleida regna a la Titan

Ramona Gabriel va fer història al guanyar ahir per primera vegada la Titan Desert, la prova de BTT més dura del món, en la qual participava per segona vegada. La seua primera experiència a l’anomenat Dakar de la bicicleta de muntanya va ser el 2014 i ja llavors va aconseguir pujar al tercer calaix del podi femení. Dos anys més tard, la lleidatana aspirava a repetir la gesta i s’ha superat a si mateixa, ja que s’ha emportat el títol després d’una trajectòria gairebé immaculada durant les sis etapes. I és que el domini de la pontsicana ha estat insultant, tant que ha guanyat les cinc primeres etapes de forma contundent per descansar en l’última, la d’ahir, en la qual es va donar un respir, també als seus rivals, que afrontaven l’última jornada amb més d’una hora de desavantatge, insalvable tret que la lleidatana tingués una davallada. I no la va tenir, encara que va entrar molt lluny de les guanyadores, però prou per amarrar folgadament el títol amb un avantatge final de gairebé mitja hora sobre la sabadellenca Sandra Santanyes i 45 minuts sobre la barcelonina Mayalen Noriega –guanyadora d’ahir–, que van completar el podi. En la general absoluta, Gabriel ha quedat classificada entre els 40 millors d’entre 400 participants.

Pel que fa a la resta dels lleidatans inscrits, dos també van pujar al podi en les seues respectives categories. És el cas de Sergi Escobar, que després de cinc dies pugnant per la victòria en Màster, ahir va tenir problemes i va cedir el segon lloc, i va acabar la prova tercer de la seua categoria i el dinovè absolut, convertint-se en el lleidatà més ben classificat. Per la seua part, Josep Térmens, que en les dos últimes edicions s’havia proclamat campió de sub-23, va pujar al segon calaix del podi en la disciplina Fat Bike, que corren amb pneumàtics més amples de l’habitual. A més, el corredor de Lleida va ser el vint-i-sisè de la general final, que va guanyar el català Josep Betalú. Finalment, Toni Moreno ha acabat al lloc 48 absolut, mentre que Fran Gironés va haver de retirar-se al patir una aparatosa caiguda en la segona jornada.