Actualitat

Actualitat

Projecte per crear zones verdes en sis places i solars del Barri Antic

s.e./l.r.
21-12-2016

 

El Centre Històric tindrà sis noves zones verdes en els pròxims dos anys. La Paeria projecta enjardinar places i patis per “embellir el paisatge urbà” de la zona en el marc d’un projecte de reforestació del Barri Antic, que té un pressupost de 49.999,96 euros. El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va indicar que estan previstes als carrers Almasora, Sant Pau, Caldereries, Parc, la Parra i la plaça del Dipòsit, i va detallar que majoritàriament es tractarà de zones verdes amb jardineres, no amb plantació d’arbratge per les característiques de les àrees a enjardinar, amb terra pavimentat. A més, va apuntar que confien que alguns dels solars puguin ser edificats més endavant, per la qual cosa les zones verdes que adeqüin han de poder ser “reversibles”.

Precisament, l’habilitació de zones verdes és una de les reclamacions dels veïns del Centre Històric i de la Plataforma del Pla de l’Aigua. Larrosa va apuntar que s’abordaran tres punts l’any que ve i tres més el següent. L’ajuntament ha obert un termini d’informació pública del projecte i, si no rep al·legacions, el considerarà aprovat definitivament. De fet, ja ha encarregat a l’Empresa Municipal d’Urbanisme executar les obres. Així mateix, preveu un altre enjardinament entre el carrer Monterrey i la de l’Orfeó.

El gener passat, el consistori va dur a terme una prova pilot d’“urbanització i reforestació” del Centre Històric amb la construción d’un jardí vertical en un solar entre els carrers Tallada i Ereta. Va pavimentar dos zones amb rampes i espais tancats que va integrar amb la vorera, va plantar 66 arbustos, 76 plantes plantes enfiladisses i una conífera i va instal·lar una barana per protegir del desnivell. Llavors, la Paeria ja va anunciar la seua intenció de millorar el paisatge i embellir racons desaprofitats de la trama urbana. Les aportacions dels veïns i entitats del barri van ser dispars, però molts van coincidir en la necessitat que sigui un espai obert, viu i diàfan que convidi tots els ciutadans al seu gaudi. Alguns van demanar, en aquest sentit, més arbres i zones verdes en el nou espai, mentre que d’altres van proposar traslladar la pista poliesportiva a una altra ubicació propera o mantenir-la tancada tal com està.

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Enquesta