Actualitat

Actualitat

Reivindiquen més ocupació per a persones amb discapacitats

S. DIEGO
19-05-2017

Entitats del tercer sector reunides a Lleida van reclamar ahir a les administracions més contractació pública dels centres especials de treball que ocupen persones amb discapacitat. Ho van fer en el marc del XVI Fòrum d’Innovació Social, organitzat per la fundació Ilersis, en què van participar un centenar de professionals de 25 entitats de tot l’Estat. José Luis Laguna, president del Fòrum, va explicar que l’esdeveniment celebrat a la Llotja és “un punt de trobada de professionals per compartir bones pràctiques, inquietuds i buscar solucions a la difícil situació que passen els centres especials de treball després de les retallades”.

Segons Laguna, una nova normativa europea que afavorirà la contractació de les entitats sense ànim de lucre davant de les empreses privades obre una bretxa d’esperança. “Les persones amb discapacitat empleades als centres especials treballen, no passen el temps, creen riquesa”, va afirmar Antoni Mateus, president d’Allem, federació lleidatana que agrupa un total de disset entitats. Aquests centres especials donen treball actualment a Ponent a 700 persones amb discapacitat. “No volem la caritat de les administracions, volem feina i dignitat, ja que aquestes persones també tenen dret a ser autònomes”, va afirmar Antoni Siurana, president de la Fundació Ilersis.

La crisi obliga les entitats a diversificar els serveis

A més d’una clara baixada de les aportacions de les administracions, les entitats del tercer sector amb centres especials de treball han vist com la crisi els ha obligat a diversificar els serveis que ofereixen per contractar persones amb discapacitat. Segons va assenyalar Siurana, des d’Ilersis-Shalom Taller s’han vist obligats a potenciar els serveis de jardineria i neteja per sobre de l’ebenisteria i els lots de Nadal. “Hi ha molta competència d’entitats privades”, va afirmar.

Comparteix

Altres notícies del dia

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta