Actualitat

Actualitat

Segarra i Urgell reforcen l’atenció a menors en risc o desemparament

X. SANTESMASSES
19-05-2017

L’atenció als menors en situacions de risc o de desemparament es reforça a la Segarra i l’Urgell. Aquestes dos comarques han estrenat a Cervera la seua pròpia delegació de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), un servei de la Generalitat que, fins ara, compartien amb el Pla d’Urgell i les Garrigues. Així ho va explicar ahir el director dels serveis territorials de Treball i Assumptes Socials, Joan Santacana, que va assenyalar que l’obertura d’aquesta nova oficina va acompanyada d’un augment de la plantilla.

De les sis persones destinades fins ara a l’EAIA en quatre comarques, el servei passa a tenir-ne quatre a la delegació de la Segarra i quatre més a les Garrigues. L’obertura de la nova delegació a Cervera, a la segona planta de la seu del consell comarcal, i el traspàs d’expedients es va iniciar el mes de gener passat. Durant els tres primers mesos de l’any s’han tramitat 127 expedients que afecten menors a la Segarra i l’Urgell. D’aquesta xifra, 63 aborden la tutela de nens i adolescents per part de la Generalitat, 16 situacions de desemparament, un de guarda per resolució judicial o causa de força major, i 47 a l’apreciar-se riscos per a menors per circumstàncies personals, familiars o socials.

Tant Santacana com Rosa Ribas, responsable de l’àrea d’Atenció a les Persones del consell de la Segarra, van destacar que l’obertura d’aquesta nova delegació d’EAIA contribueix a aproximar aquest servei al territori. Ribas va destacar que suposa un canvi de model en la prestació d’aquest servei i va apuntar que “ja que, si bé són molts els casos” de risc i desemparament de menors, “és poc el coneixement” entre la ciutadania sobre els equips dedicats a brindar-los assistència.

Comparteix

Altres notícies del dia

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria d'impedir el transfuguisme per llei?