Actualitat

Actualitat

'Suspèn' en seguretat la C-12 al seu pas per Balaguer

REDACCIÓ
19-05-2017

Una auditoria del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha suspès en seguretat viària la travessia urbana de Balaguer (C-12). L’informe de l’entitat apunta que el 80% de la via no disposa d’elements reductors de velocitat i que el 25% dels vehicles que circulen pel nucli urbà ho fan superant la velocitat màxima permesa. Així mateix, apunten que la carretera permet girar a l’esquerra en alguns punts perillosos i sense carril de separació i que, en general, els passos de vianants que la creuen estan mal il·luminats. Al contrari, Balaguer aprova en l’adequació urbana “gràcies a l’elevada presència d’arbres i mobiliari urbà i els baixos nivells d’impacte acústic”.

En el conjunt dels elements analitzats a l’auditoria, aquesta carretera va obtenir una puntuació de 43 sobre 100, similar a la que van obtenir les travessies de Ponts, Bellcaire i Alcarràs en anteriors informes. El RACC proposa millorar la il·luminació i l’estat de les voreres i de les parades de transport públic. A més, recomana reduir l’amplada dels carrils, una actuació que alhora contribuiria a reduir la velocitat dels vehicles que circulen per aquesta via.

A l’espera de la variant nord per descongestionar el centre
 

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va anunciar a mitjans del mes de març que les obres de la variant nord o del Secà s’abordarien ben aviat perquè hi ha una partida en els fons de la Generalitat per a aquest any i una altra per al 2018. La variant permetrà als vehicles que es dirigeixen a les Avellanes i Àger evitar el pas per l’interior del nucli urbà de la capital, la qual cosa reduirà el trànsit en algunes vies com el carrer Urgell o el Passeig dels Erals. A més, en l’accés des de la travessia al pont de Sant Miquel s’han registrat accidents, perquè és un pas molt estret que obliga els vehicles a maniobrar si vénen camions en sentit contrari. Les obres estan adjudicades des de l’any 2010 a Acsa-Sorigué per 3,5 milions d’euros.

Comparteix

Altres notícies del dia

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta