Actualitat

Triomf balsàmic

24-11-2014
  • Triomf balsàmic

Aferrant-se més que mai al tòpic, el Lleida Esportiu va aconseguir ahir un triomf balsàmic davant del València Mestalla (3-1) que va posar fi a la mala ratxa de 4 jornades consecutives sense conèixer la victòria i que torna els blaus a posicions de play-off. Chupe, Albístegui i Forniés van ser els autors dels gols de l'equip lleidatà, que també es va anotar en pròpia porta el del filial valencianista després d'un mal refús de Dani Fragoso.

Aconseguir els tres punts, atesa la trajectòria quant a resultats dels últims partits, era primordial per a un Lleida que va merèixer el triomf. Va ser millor en tots els aspectes que un tendre filial xe que només va obligar un cop Pau Torres a anar a totes. El conjunt valencià va ser un prometre i no donar, un voler i no poder, també per mèrits del Lleida, és clar. L'equip blau va tenir la pilota, com és el costum, i també va tenir suficients ocasions de gol com per haver sentenciat abans. El perill del Lleida es va concentrar, sobretot, a la primera part i, principalment, per la banda de Chupe, on el madrileny, molt fi en l'esprint, va resultar un maldecap per a la defensa valencianista.

El jugador clau va ser, tanmateix, Chamorro. No va marcar, però va tenir una gran influència en el triomf. Va descarregar el joc, sempre es va oferir als seus companys del centre del camp, es va desenvolupar a les mil meravelles rebent d'esquena i va fixar els centrals obrint espais. El centre del camp blau va aconseguir superar un València que només va mossegar a la segona meitat quan va voler, ja a contrarellotge, salvar els mobles. No obstant, en algunes fases, el Lleida va actuar amb les línies massa separades i això li va impedir, especialment en la segona meitat, arribar amb més contundència a l'àrea rival, encara que no va deixar mai de controlar el partit.

El Lleida va recuperar bona part de la seua solidesa defensiva. Pau Torres va ser pràcticament un mer espectador. El filial valencianista es va atansar en ocasions als voltants de l'àrea, però una vegada allà es difuminava el perill.

El Lleida va veure recompensada la seua bona primera meitat amb un gran gol de Chupe (1-0, min. 34). L'empat del València B, al minuts tres de la represa (1-1, min. 48) després d'una centrada sense aparent perill que Fragoso va refusar a la seua porteria, va ser un veritable infortuni. Sort que el Lleida amb prou feines va tardar deu minuts a marcar gràcies a Albístegui (2-1, min. 58). Tot i ser principiants els visitants, l'equip lleidatà no va respirar fins al 3-1, ja al minut 82, amb una rematada del tot just sortit Forniés després de servei de Chamorro. Al final, triomf vital per recuperar la confiança.

victòria treballada

L'equip blau, amb Chupe i Chamorro com a peces més destacades, no va sentenciar fins al minut 82