8.000 gorres contra el càncer

SANTI COSTA DOMINGO
Publicat: 
19-02-2018
Actualitzat: 19-02-2018 9:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 8.000 gorres contra el càncer

La Seu Vella va viure una invasió com feia segles que no vivia. No a càrrec de cavallers ni soldats, sinó de nens, famílies i pirates que van fer onejar la bandera de la solidaritat i una gorra “que ens fa a tots iguals”, com repetien els organitzadors. Més de 8.000 persones van copar el complex del castell per celebrar la cinquena edició de la festa Posa’t la Gorra, promoguda per l’associació Afanoc en favor dels nens i adolescents amb càncer. Una festa que amb un lustre de vida ja s’ha guanyat el suport i el cor dels lleidatans i s’ha convertit en una de les activitats solidàries que més personal mobilitza a Lleida.

L’ambientació d’aquest any estava basada en el món pirata i en “el tresor amagat que tots tenim i que és el més important que hi ha: la família”. Però no només els pirates van assistir a aquesta festa: motards, polítics, col·legis, entitats, castellers, bombers, futbolistes, policies i fins i tot soldats imperials i cavallers jedi van omplir la Seu Vella d’activitats un dia que fins i tot el sol va contribuir al fet que els assistents es tapessin el cap. I quina millor manera de fer-ho que amb la gorra solidària dissenyada per Desigual i la recaptació de la qual va destinada a donar suport i assistència a les famílies amb nens i adolescents amb càncer. Aquesta malaltia afecta una mitjana de nou nens a l’any a Lleida.

“Estem molt contents i agraïts per la solidaritat de la nostra ciutat amb les famílies afectades per aquesta malaltia. Cada any hi ha més col·laboracions i més entitats que s’interessen per nosaltres i això ens emociona i ens ajuda a tirar endavant”, va dir Maite Montañés, presidenta d’Afanoc Catalunya. “El càncer de per si és molt dur i més encara si ets un nen o un adolescent, per això creiem que és important mostrar-los que tant ells com les famílies tenen el nostre suport.” Al seu torn, Montañés va demanar “agilitzar els temps per a la detecció i l’avís d’aquesta malaltia i més coordinació i cooperació entre les institucions”.

El punt culminant de la festa va tenir lloc durant el parlament, a càrrec del Josep, un noi de quinze anys malalt de càncer i el seu germà Albert. “Hem de ser positius a la vida i creure i donar-nos suport mutu per tirar endavant”, va dir el Josep. Tota una lliçó de vida per posar el punt final a una celebració en la qual els somriures i les gorres van plantar cara a aquesta maleïda malaltia.

“La tasca que fa Afanoc és vital per a les famílies, els necessitem”

Sílvia Cano és voluntària de la festa Posa’t la Gorra des dels seus inicis l’any 2014 i col·labora amb l’associació Afanoc des del 2012, any en què al seu fill li van diagnosticar un càncer. “L’entitat ens va ajudar moltíssim, la tasca que fa d’ajuda i suport a les famílies és vital i molt necessària, ja que en aquells moments necessitem tot el suport possible”, explica Cano. “És crucial poder mostrar el que és el càncer infantil, conscienciar i ensenyar-lo d’una manera divertida i de forma optimista encara més. És molt important per a mi i per al meu fill ser aquí, ja que coses com aquesta serveixen per normalitzar la malaltia i trencar aquest tabú.” Al seu torn, també llança un missatge d’esperança per a les famílies que pateixen aquesta malaltia. “Festes com aquesta serveixen per demostrar que el càncer es pot superar i que compten amb molts suports per aconseguir-ho”, va concloure Cano.

Comparteix

També t'interessarà