Animac 2017: "Contra el vent"

redacció
Publicat: 
20-01-2017
Actualitzat: 20-01-2017 11:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Animac 2017: "Contra el vent"

L’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ha presentat el lema i la imatge per a l’edició de 2017. “Contra el vent / Against the wind” serà el motiu al voltant del qual giraran les propostes de la 21a edició, que es celebrarà a la ciutat de Lleida del 2 al 5 de març i pretén constatar la capacitat dels artistes de renovar la mirada i d’ajudar a fer més amable aquest món, en un moment en què les coses no són fàcils. El cartell, amb la seva versió per a Petit Animac, és obra de l’artista lleidatà Carles Porta, ànima de la imatge de la mostra des dels seus orígens fa 21 anys. El cartell, presentat avui a Lleida, en paraules del seu creador ‘intenta trametre sobrietat i realitat alhora que força i emoció.

En roda de premsa, l’Alcalde Àngel Ros ha destacat l’evolució d’Animac i com s’ha convertit en un festival estratègic per estimular la indústria cultural a la ciutat, juntament amb el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC). En aquesta edició, Animac ha rebut 640 pel·lícules, majoritàriament europees, nordamericanes i asiàtiques, i s’espera que la 21a edició tingui, com a mínim, la mateixa acollida que l’any passat, amb 23.000 espectadors.

En l’acte d’avui, s’han pogut avançar alguns detalls de la programació d’Animac 2017. La directora del Festival, Carolina López ha fet un petit avanç de continguts. Entre altres, ha confirmat la projecció del llargmetratge filipí “Saving Sally”, dirigit per Avid Liongoren. El film, realitzat al llarg de 10 anys, combina imatge real i animació en una història d’amor i fantasia. La programació d’aquest film està orientat al públic adolescent, un segment que es vol reforçar des d’Animac. El cantant i guitarrista novayorquès Benjamin Scheuer ha confirmat la seva presència per mostrar l’animació que fa servir en els seus videoclips, realitzats pel britànic Peter Baynton . En el marc del festival, faran una actuació de música i animació. La directora d’Animac ha apuntat també el Premi a la trajectòria serà per a l’animador i humorista gràfic, Jordi Amorós (JA), que, segons ha dit, “representa aquest esperit de “contra el vent” pel seu humor corrosiu i els seus 50 anys de professió” Amorós va realitzar el primer llargmetratge animat català Despertaferro i el primer llargmetratge d’animació d’adults de l’Estat Historias de amor y masacre i va col·laborat com a dibuixant amb El Papus, el Jueves i en l’actualitat amb Mongolia, entre altres. López ha incidit en el tema d’enguany i ha argumentat que s’intenta trametre’l en positiu, intentant compartir les idees i els sentiments i que els artistes ens recordin dintre del complicat panorama polític i social el que significa ser una persona.

La programació de l’Animac manté la línia d’altres edicions, amb les sessions habituals de Curtmetratges, Futur Talent, Monogràfics, Petit Animac, el gran espaï de tallers i activitats gratuït Animacrea i la part professional de Networking & Pitch. La part pedagògica segueix tenint el seu lloc important a la Mostra amb gairebé 10.000 nens i nenes inscrits a les sessions escolars i amb tallers previs al certamen.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà