Classes de reforç i més anglès oral per prevenir l’absentisme en escoles amb més alumnat desafavorit

S.E.
Publicat: 
15-10-2017
Actualitzat: 15-10-2017 8:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Classes de reforç i més anglès oral per prevenir l’absentisme en escoles amb més alumnat desafavorit

Els centres educatius de màxima complexitat, que concentren un major nombre d’alumnes desfavorits, iniciaran ben aviat projectes per prevenir l’absentisme i l’abandó escolar prematur. Es tracta d’activitats que motivin els estudiants i redundin en la millora del seu rendiment, que portaran a terme gràcies a una partida de 61.125,24 euros d’Ensenyament. El director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, va destacar que aquest import es reparteix als centres en funció del nombre d’alumnes i línies.

L’institut escola Torre Queralt, del Secà de Sant Pere, és un dels beneficiats, que ha optat per impartir reforç escolar de matemàtiques, català i castellà a alumnes de primer a sisè, que també rebran ajuda per fer els deures. La directora va explicar que, juntament amb els tutors de cada classe, van determinar quins nens es podrien beneficiar d’aquesta iniciativa gratuïta, ho van comunicar a les famílies i se n’hi van apuntar 25. Començaran d’aquí a dos setmanes amb dos grups, un d’alumnes de primer a tercer i un altre, de quart a sisè, en horari extraescolar (de 17.15 a 18.15 h).

A l’escola Joan Maragall, de la Bordeta, han preferit impulsar l’anglès oral i contribuir a millorar el nivell d’alumnes que difícilment podran anar a una acadèmia de reforç. Així, a partir del novembre, programaran una activitat lúdica en aquest idioma que servirà com a reforç per als estudiants de cinquè i sisè en horari de migdia, després del menjador. D’aquesta manera, reduiran el temps lliure entre les classes del matí i la tarda, ja que no hi ha altres activitats extraescolars.

Al col·legi Balàfia, per la seua banda, també s’han decantat per potenciar l’ensenyament de l’anglès, en el seu cas, en horari lectiu, amb la contractació d’una persona nativa com a auxiliar de conversa quatre dies a la setmana per als alumnes de cinquè i sisè.

En canvi, a l’escola Magraners han decidit impartir també a partir del novembre estudi assistit, a tall de reforç escolar, així com dos tallers de teatre (un per a alumnes de primer a tercer i un altre, de quart a sisè) que tenen per objectiu que els nens parlin en català i aprenguin a expressar-se millor en aquesta llengua.

Cinquanta-vuit barracons el curs passat a Lleida

El curs passat, hi havia 58 barracons en centres educatius de la província de Lleida, segons indica la conselleria en una resposta parlamentària. A tot Catalunya, n’hi havia 1.010. Detalla que el cost dels mòduls és de 765 euros el metre quadrat; el dels fonaments, de 300, i el del servei de manteniment (inclou el trasllat, la reparació i el muntatge), de 400.

Afegeix que la mitjana d’anys que està instal·lat depèn del temps que tarden els ajuntaments a posar a disposició o cedir terreny per a la construcció dels edificis

Comparteix

També t'interessarà