Actualitat

Més notícies »

Comencen les rebaixes ‘oficials’, però les botigues fa dies que estan d’ofertes

SEGREcom
07-01-2017

Avui comencen les rebaixes d’hivern, encara que aquest any més que mai no han sigut gaires les botigues que s’han avançat i fins i tot des d’abans de Cap d’Any fan ofertes, aprofitant la suspensió de la normativa catalana, que fixava el període oficial. A partir de l’any que ve, amb la pròxima aprovació de la llei catalana de Comerç, els períodes de rebaixes ja quedaran liberalitzats, si bé la Generalitat recomanarà dos períodes, l’un a l’hivern i l’altre a l’estiu.

Amb tot, serà avui, seguint la data tradicional, quan la major part de les botigues (entre aquestes algunes grans cadenes com les del grup Inditex) penjaran els cartells d’ofertes. S’espera que les rebaixes comencin amb força, ja que el seu inici es veurà beneficiat pel fet de caure en dissabte i pel descens de les temperatures. Això impulsarà les vendes d’articles de moda, un dels sectors estrella per excel·lència d’aquesta campanya, seguit de l’equipament de la llar, l’electrònica i la perfumeria.

Els descomptes, d’entrada, rondaran el cinquanta per cent, encara que en segones rebaixes s’arribarà fins i tot al setanta per cent, i les vendes aniran lleugerament a l’alça, entorn d’un 3%, gràcies a la millora de l’ocupació i la confiança en la situació econòmica. L’any passat, les vendes en rebaixes del petit comerç a Catalunya van créixer al voltant d’un 3%, fins als 850 milions d’euros, amb una despesa mitjana per persona d’uns noranta euros.

Demà diumenge també obriran de nou les botigues en l’últim festiu hàbil de la llarga campanya de Nadal, que ha comptat amb fins a sis festius de portes obertes a les botigues. S’espera que sigui un dels de més afluència de tots per l’inici de les rebaixes.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta