JUAN M. GARCÍA
20-03-2017
Actualitzat: 20-03-2017 11:41
  • Derrota d'un bon Balàfia

El Tàrrega va encadenar ahir en la visita al Municipal de Balàfia la vuitena victòria davant d’un equip local que, a pesar del resultat, va oferir una bona imatge al seu públic, especialment durant els primers 45 minuts del partit (0-3).

El Balàfia va saltar al terreny de joc sense complexos, disposat a plantar cara a un dels conjunts candidats a aconseguir l’ascens a Primera Catalana, i ho va aconseguir, encara que només durant una primera part en la qual els visitants no van ser capaços de generar cap acció clara de perill a la porteria defensada ahir pel porter Gómez. D’aquesta manera, es va arribar a l’acabament del primer temps amb l’empat a zero inicial.

A la represa, tot el bon treball portat a terme pels homes dirigits per Òscar Padilla fins al descans se’n va anar en orris, ja que el Tàrrega va fer pujar el 0-2 al marcador en l’arrancada de la segona meitat. En tan sols tres minuts, Baz va avançar els blaugranes (47’, 0-1) amb un espectacular gol de volea després d’una centrada per la banda i Jorba va fer el mateix en una jugada similar, encara que mancat de l’estètica de la rematada anterior (49’, 0-2). Els dos gols encaixats en tan poc temps van caure com una gerra d’aigua freda sobre un Balàfia que, malgrat intentar-ho una vegada i una altra, ja no va ser capaç de recuperar-se. El cop de gràcia final va posar-lo el col·legiat quan, en el minut 66, va xiular una pena màxima a favor del Tàrrega comesa pel porter. La decisió arbitral va provocar les protestes dels locals i, a conseqüència d’això, alguns dels seus jugadors van acabar amonestats, entre ells Bosch, que va veure la roja directa i va deixar els seus company amb un jugador menys sobre el terreny fins al final del partit. L’encarregat de transformar el penal va ser Bañuelos, que així va segellar la victòria d’un Tàrrega que es va emportar massa premi de la visita al camp del Balàfia, d’acord amb el demostrat pel conjunt local sobre la gespa.

Amb aquesta victòria, el Tàrrega es manté una jornada més com a segon d’aquest Grup V de Segona Catalana, amb 55 punts, a només 4 del Borges, que segueix liderant la taula després de golejar ahir l’Albi (7-0). El Balàfia, per la seua part, seguirà com a fanalet roig amb 12 punts. En la pròxima jornada, el Tàrrega rebrà a casa el Mollerussa, mentre que el Balàfia visitarà el difícil camp del Torrefarrera.