Dimiteix una tinenta d’alcalde d’Alfarràs i deixa el PSC en minoria

MARÍA MOLINA
Publicat: 
24-02-2017
Actualitzat: 24-02-2017 9:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dimiteix una tinenta d’alcalde d’Alfarràs i deixa el PSC en minoria

La segona tinenta d’alcalde de l’ajuntament d’Alfarràs, Emmanuelle Samper, va entregar ahir al consistori la carta de renúncia a formar part de l’equip de govern local (socialista) per passar a ser regidora no adscrita a causa del “profund desacord amb el projecte polític en aquest mandat, especialment en la gestió econòmica i en el servei de l’aigua potable i sanejament”, en els quals discrepa amb l’alcalde, Kleber Esteve (PSC).

El mes de desembre passat ja va renunciar a les àrees de Cultura, Economia i Finances i Urbanisme per les mateixes raons. La dimissió de Samper canvia radicalment la composició del consistori, en què el PSC deixa de tenir majoria absoluta i es veu obligat a governar consensuant mesures i buscant pactes. Així, dels sis regidors del PSC, els quatre de PDeCat i l’edil d’ERC elegits després de les municipals del 2015, es passarà a una nova configuració amb cinc regidors socialistes, quatre de PDeCat, un de republicà i la nova edil no adscrita. Val a recordar que Samper va deixar fa uns quatre anys de militar al PSC encara que sempre ha anat a la seua llista en les municipals com a persona de confiança d’Esteve. Ara, no obstant, “s’ha instaurat la falta de diàleg i, com a conseqüència, la fallida de confiança”, diu en una carta. La gestió de l’aigua és la pedra angular d’aquest desacord. Samper creu que hauria de tornar a ser municipal (ara la fa Cassa amb un contracte prorrogat des del 2011) ja que la privatització suposa una despesa anual de 228.357 euros, xifra que comportarà una pujada de taxes que duplicarà la factura als veïns (de 265 a 400 euros a l’any).

També veu oportú retardar l’entrada a la Mancomunitat de Pinyana (a la qual s’està adscrit però no connectat), ja que l’aigua és més cara; i prioritzar la reparació de la xarxa de subministrament, molt degradada. Per fer-ho proposa derivar ajuts destinats a recuperar el complex de Mitasa, un dels projectes estrella del govern local. Tot plegat retarda l’aprovació del pressupost del 2017, va incidir. Esteve va lamentar aquesta decisió i va indicar que “l’equip de govern som diverses persones i no es poden adoptar les propostes d’una perquè ella ho digui”. Va admetre els problemes en el servei d’aigua, però va remarcar que s’estan buscant les solucions, pendents d’una reunió amb la Mancomunitat.

Comparteix

També t'interessarà