Doblet dels Xafatolls a la Cursa de l'Oli

REDACCIO
22-01-2018
Actualitzat: 22-01-2018 16:26
  • Doblet dels Xafatolls a la Cursa de l'Oli

Uns sis-cents atletes es van reunir ahir a la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, una cita de les més emblemàtiques i tradicionals de principis de temporada, puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni. Mireia Sosa, amb un temps de 40.09, i Roger Estrade, que va completar el recorregut en 35.33, es van proclamar campions de la prova i van firmar un doblet per al seu club, l’AA Xafatolls de Mollerussa.

Sosa va superar en categoria femenina la vigent campiona de la Lliga Ponent Eurosomni i de les Mitges de Ponent, Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), segona amb un registre de 42.18, i Cristina Solé (Run Speed Tarraco), que va ser tercera amb un temps de 43.21.

Pel que fa a l’apartat masculí, Estradé es va imposar als germans Xavier Jové i Francessc Jové del CA Doval Andorra, que van ser segon i tercer amb un temps de 35.46 i 36.25 respectivament.

Els dos guanyadors de la prova, en categoria femenina i masculina, van rebre com a premi exclusiu el seu pes en oli d’oliva. A més, l’organització va repartir trofeus als tres primers classificats de la classificació general, de cada categoria, locals i equips.

D’altra banda, tots els participants van rebre també una botella d’oli d’oliva verge extra de la Cooperativa de Sant Isidre, entre altres detalls. Com a curiositat d’aquest any, un grup de vint-i-cinc atletes del club Challenge Running 66, de la població francesa de Toluges, agermanada amb les Borges Blanques, van prendre la sortida de la prova.

Aquesta carrera, emmarcada dins de la 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que s’ha celebrat aquesta setmana, també va tenir un vessant solidari, ja que va col·laborar amb ASME (Associació Smith-Magenis Espanya).

La següent cita de la Lliga Ponent Eurosomni serà la Cursa de Sant Blai al Palau d’Anglesola, que es disputarà sobre dos distàncies, de deu i cinc quilòmetres, amb recorreguts marcats pel poc desnivell.