El campió imposa la lògica

04-10-2015
Actualitzat: 05-10-2015 16:17
  • El campió imposa la lògica

El Cadí la Seu no va poder repetir la victòria de fa un parell de setmanes davant del Girona, llavors en la final de la Lliga Catalana, i va sucumbir ahir (51-66) davant d'un rival molt més efectiu en el tir i més potent sota el cèrcol. Les urgellenques van morir en el seu pèssim llançament exterior, al firmar un 2 de 26 en triples que va acabar decidint.

El partit va arrancar amb molts nervis, la qual cosa va provocar precipitació en atac i moltes pèrdues. Transcorregut l'equador del primer quart, el marcador era paupèrrim, 4-4, i els dos equips acumulaven ja onze pèrdues, sis per a les locals i cinc per a les gironines. La diferència estava en l'anotació ja que, mentre que el Cadí estava negat (0 de 5 en triples i un 28% en tirs de dos), el Girona havia anotat les dos úniques cistelles que havia intentat. Després de més de tres minuts sense anotació, l'equip de Joan Carles Pié es va entonar una mica i va aconseguir acabar el període amb la màxima renda, 13-10.

En el segon quart va seguir la mateixa tònica, alternant-se cada equip en el comandament. El Cadí va assolir una altra màxima diferència, ara de 4 punts (22-18), a la qual les gironines, liderades per Gray, van respondre de forma inapel·lable amb un parcial final de 2-11 que els va permetre arribar al descans guanyant per cinc punts. A la tornada dels vestidors, la situació tampoc va experimentar cap canvi, de forma que el Girona va seguir el seu ritme i va elevar la renda fins a una màxima de 12, allargant el parcial fins un vergonyant 2-18 en tot just minut i mig.

Les urgellenques no van llançar la tovallola, van apretar en defensa i amb Abalde com a estilet ofensiu van aconseguir reduir el desavantatge a la meitat (32-38) arribat a l'equador del quart, obligant Ortega a parar el partit. Les indicacions no van assortir l'efecte desitjat i el seu exequip va ampliar el parcial fins a un 12-2, que va estrènyer encara més el marcador (36-38). Però va tornar a aparèixer Gray per rellançar el seu equip i entrar en l'últim assalt amb cinc punts a dalt (40-45), davant d'un Cadí que, amb un pèssim 1 de 19 en triples (2 de 26 al final), sobrevivia gràcies a Abalde (17 punts). El Cadí feia molts minuts que remava contra corrent davant d'un Girona que, malgrat no anar-se'n en el marcador, tenia millors percentatges i dominava a plaer sota els cèrcols. Això, a la fi, va acabar decidint. Les de Miguel Ángel Ortega van arrancar l'últim assalt molt posades i en amb prou feines dos minuts i mig van completar un parcial de 2-9 que els va permetre recuperar els dotze punts de renda (42-54). Pié va demanar temps mort i malgrat que un triple d'Arrojo va semblar donar vida al Cadí, aquest va acabar cedint davant del major encert gironí (un 76% en tirs de dos punts), que va arribar a guanyar per una màxima renda de 17 punts (45-62).

El tècnic urgellenc, no va posar cap objecció a la derrota i la va justificar en el pèssim percentatge de tir. "Ens han fet una zona que no hem sabut atacar. No ens ha entrat res i al final el desgast físic ha acabat decantant la balança", va indicar. "No tenim un joc interior poderós i necessitem tenir un bon encert exterior, però avui -ahir- no l'hem tingut, però hem de continuar treballant", va concloure Pié.