El Pirineu es queda sense exàmens de conduir per la vaga

R.RÍOS
Publicat: 
20-06-2017
Actualitzat: 20-06-2017 11:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pirineu es queda sense exàmens de conduir per la vaga

La vaga d’examinadors va tornar ahir a la càrrega després d’una primera aturada el 2 de juny i ho va fer amb un seguiment una altra vegada del 100% a Lleida (no van anar a la feina els sis amb els quals compta la província), la qual cosa va obligar a suspendre els exàmens de conduir pràctics als 61 alumnes lleidatans que hi havia convocats.

Tanmateix, els efectes d’aquesta nova aturada (que està prevista per a cada dilluns, dimarts i dimecres fins al 30 de juliol) van més enllà a les comarques lleidatanes. I és que la prefectura de Lleida de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha decidit suspendre fins al mes de juliol els exàmens que realitza al Pirineu cada dijous per poder recol·locar els aspirants citats a Lleida ciutat que es vegin afectats per l’aturada.

“Hem reorganitzat així les proves en vista de la vaga”, va explicar María José Soler, cap provincial de la DGT a Lleida. Així, els examinadors no es traslladaran aquest dijous a la Seu d’Urgell ni el 29 de juny a la Pobla de Segur i Vielha, com estava previst per donar cobertura a aproximadament un centenar d’alumnes, sinó que es quedaran a Lleida ciutat per examinar aspirants afectats per les aturades d’aquesta setmana.

Les pròximes convocatòries al Pirineu per a proves pràctiques de pista i circulació seran el 6 de juliol a la Seu i el 13 a la Pobla. I no només això, sinó que per al teòric, els alumnes de muntanya hauran de desplaçar-se a Lleida i encara falta per concretar la data.

“Els examinadors no aniran al Pirineu perquè la DGT ha dit que no els pagarà les hores extres de desplaçament i aleshores no compensa perquè serien pocs els exàmens que podrien fer en el seu horari. Si ja estàvem amoïnats, ara ja estem indignats, desesperats. La DGT no mou fitxa i són més passius que mai”, va assegurar el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles, que dóna suport a les reivindicacions econòmiques i laborals dels examinadors.

Viladrich a més va alertar de l’agreujament del col·lapse que ja per si mateix pateix la demarcació de Lleida en aquest aspecte i creuen que de les quatre setmanes d’espera per examinar-se actuals s’acabarà passant al mes i mig. “Estan causant problemes als alumnes i en algun cas fins i tot les teòriques poden caducar-se. Al Pirineu encara és més greu perquè el carnet és molt més necessari al ser més deficient el transport”, va afirmar.

LES CLAUS

La situació de Lleida. Lleida és una de les prefectures més afectades en tot l’Estat, amb quatre examinadors fixos, un d’itinerant i un coordinador, cosa que provoca una llista d’espera per examinar-se d’entre tres i quatre setmanes, que podria augmentar a un mes i mig.

Les autoescoles, a l’acció. Les autoescoles tenen pendent convocar concentracions de protesta i iniciar una recollida de firmes per presentar- les a la defensora del poble.

Mobilitzacions més dures. La vaga va tenir un seguiment del 95% a Catalunya i del 74% a Espanya. Els convocants van advertir que si la DGT torna amb el tretze són tretze, optaran per “endurir” les mobilitzacions i “després de l’agost” per convertir en indefinida la vaga.
 

Reunió avui per analitzar la incorporació de militars

La Taula Delegada de Trànsit, integrada per la DGT i sindicats, es reunirà avui per analitzar la possibilitat d’incorporar personal militar per cobrir els llocs d’examinadors. Com ja va avançar l’Associació d’Examinadors de Trànsit, l’entitat es va reunir la setmana passada amb la DGT per buscar un acord que servís per desconvocar la vaga durant la qual se’ls va comunicar que Funció Pública havia autoritzat l’organisme dependent d’Interior per negociar amb el titular de Defensa. 

 
Fonts de la DGT van puntualitzar que “hi ha molts llocs oberts a funcionaris de l’Estat” per la qual cosa, com afirmen, “no és la primera vegada que s’obren determinades places a un altre tipus de funcionaris que no siguin de trànsit”, com en el seu moment va aconseguir Correus o Defensa. Aquestes mateixes fonts van reiterar que aquesta opció “no és una cosa nova” ja que, com van detallar, “hi ha possibilitats sempre per concurs i realitzant el pertinent curs d’examinadors”.

Per aquesta raó, seguirien el procés que seguiria qualsevol altre funcionari que vol ser examinador, com “s’ha fet en altres ociasions amb altres departaments ministerials”.

Comparteix

També t'interessarà