El Pirineu guanya naturalesa

R.RÍOS
Publicat: 
28-09-2017
Actualitzat: 28-09-2017 10:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pirineu guanya naturalesa
  • El Pirineu guanya naturalesa
  • El Pirineu guanya naturalesa
  • El Pirineu guanya naturalesa

El muricec de peus grans, el cucut reial, la papallona nocturna i la planta Achillea roseoalba formen part des d’aquest any del catàleg d’espècies del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquests són els quatre exemplars que s’han identificat durant l’any per primera vegada en aquest paratge de les comarques lleidatanes gràcies a la col·laboració de diferents experts en fauna i flora. Les quatre noves varietats han passat a engrossir una llista que ja suma més de 2.700 espècies (vuit de les quals en perill d’extinció), de què un total de 1.576 són de flora, 283 de vertebrats, 865 de lepidòpters i 31 de libèl·lules.

El descobriment del muricec va tenir lloc durant el passat mes de juliol de mans de tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en l’àmbit de la zona d’especial conservació Alt Pallars de la Xarxa Natura 2000. La nova colònia de més d’una desena de mascles adults es va localitzar en una cova molt propera als límits del parc.

En el cas del cucut, la troballa, que també va tenir lloc el mes de juliol, s’atribueix al guia acreditat pel Parc Natural Cesc Capdevila. Per la seua banda, un projecte finançat per la Fundació Sèneca en col·laboració amb el parc va permetre a Manuel Garre identificar a començaments d’any la papallona Jordanita budensis.

Finalment, els biòlegs Juan Fernández i Pere Aymerich van localitzar el mes de maig l’única planta de les noves quatre especials. Prové de zones alpines del nord d’Itàlia, per la qual cosa es creu que la importació de les llavors feta per actuacions de sembra o millores de prats explica la presència d’aquesta planta en zones de l’Alt Segre i Alt Pallars.

Comparteix

També t'interessarà