El RACC planteja abaixar el límit de velocitat a la C-13 fins a Tremp i a la C-14 cap a la costa

redacci
Publicat: 
07-07-2016
Actualitzat: 07-07-2016 11:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El RACC planteja abaixar el límit de velocitat a la C-13 fins a Tremp i a la C-14 cap a la costa

Un estudi del RACC presentat ahir proposa revisar la senyalització dels límits de velocitat en algunes carreteres catalanes després d’observar deficiències en algunes, com ara llargs trams sense indicacions, falta de senyalització en moltes de les incorporacions avaluades i la incoherència entre la morfologia de la via i el límit de velocitat. Un exemple paradigmàtic de tots aquests defectes a les vuit vies analitzades és el tram de 73 quilòmetres de la carretera C-13 entre Alcoletge i Tremp, en el qual, segons l’estudi, només un 8,3% de la via s’adequa al límit de velocitat (90 km/hora) establert tenint en compte les característiques del traçat: molts revolts, trams sense vorals i múltiples accessos a la via no ordenats. A més, el document també constata que hi ha llargs trams sense cap senyal de límit de velocitat, mentre que en altres zones hi ha senyals de velocitat recomanada però no s’indica la velocitat màxima.

Per aquesta raó, segons el RACC, s’hauria d’estudiar la reducció del límit de velocitat a la carretera, malgrat que, segons les seues pròpies conclusions, el comportament dels usuaris de la C-13 mostra un compliment pràcticament total del límit de velocitat.

L’informe fa la mateixa recomanació per al tram de la C-14 que connecta Reus i Tàrrega, en la qual, no obstant, es podria mantenir la màxima velocitat actual si es reordenen els accessos i es milloren les condicions d’incorporació, segons el document. El mateix suggeriment s’aplica també a la C-13.

De fet, segons el RACC, aquests tipus d’accessos augmenten de forma notable el risc d’accident en aquestes vies, per la qual cosa aconsella adequar els límits de velocitat per limitar les conseqüències d’hipotètiques col·lisions entre vehicles que circulen per aquestes carreteres i els que volen accedir-hi.

Pel que fa a la freqüència de la senyalització del límit de velocitat, l’estudi aconsella reforçar-la a les dos vies esmentades i també a l’autovia A-2 entre Cervera i el Bruc. En aquesta última, a més, es remarca que fa falta reforçar la senyalització de la velocitat quan s’indica un radar. Segons l’estudi, només en un 21% dels cartells que indiquen la proximitat d’un radar s’inclou el límit de velocitat, i en un 47% dels casos no hi ha cap senyal que indiqui el límit un quilòmetre abans de l’avís de radar.

Comparteix

També t'interessarà