Els atletes conquisten els Vilars

30-03-2015
Actualitzat: 30-03-2015 9:37
  • Els atletes conquisten els Vilars

La segona edició de la Cursa dels Ibers, puntuable per a la Lliga Ponent d'atletisme, va comptar ahir amb 400 atletes en els seus dos traçats de 10 i 5 quilòmetres al voltant del marc incomparable dels Vilars d'Arbeca, el conjunt arqueològic declarat el 1998 bé cultural d'interès nacional. El vencedor de la prova llarga en categoria masculina va ser Roger Sans (JA Arbeca), amb un temps de 25:18, mentre que Alexandre Tàssies (Linyola-Logigràfic Esport), actual campió de la Lliga, va ser segon. El tercer lloc al podi va ser per a Xavier Sahuquillo (CA Borges). En categoria femenina, la victòria va ser per a Rosamari Carulla, que amb un temps final de 42:15 va superar Ariadna Jofre (Inef Lleida) i Aurèlia Prat (Piragüisme Sícoris).

En la prova de 5 quilòmetres també hi va haver triomf final, amb Roger Estradé en primera posició (18:29), davant de José Ignacio Santodomingo i Roger Mirabet (Lleida UA). En categoria femenina, Meritxell Bonet (Tri-4.40) va superar Núria Esteve i Isabel María Pascual, totes dos del Lleida UA.

Una vegada finalitzada la prova, els participants en els dos traçats de la segona edició de la Cursa dels Ibers van poder disfrutar d'una visita guiada i gratuïta a la fortalesa ilergeta dels Vilars d'Arbeca, construïda el segle VII a.C.