Actualitat

Més notícies »

Idiomes entre cistelles

S. CAUFAPÉ
11-01-2018

L’Actel Lleida ha fet que alguns jugadors reprenguin els apunts i els llibres durant la temporada, posant en marxa classes de castellà i anglès per a aquells que tinguin interès a millorar el nivell d’idiomes. Ogungbemi-Jackson, Hermet i Ilja Stankevits, jugador vinculat a l’Alpicat, són els alumnes de Rosa Seseña a les classes de castellà, i al seu torn Djukanovic millora el nivell d’anglès amb Ariadna Ninot. Les dos professores coincideixen en el fet que els quatre són bons alumnes i que mostren gran interès, especialment en la conversa.

“Hi posen molt interès i tenen molta facilitat a l’hora d’aprendre, encara que Kregor i Ilja –tots dos estonians– són més tímids. A Jarred, que és canadenc, li costa molt poc parlar i, normalment, fa broma amb Ilja, que és més jove”, assenyala Rosa sobre el nivell dels tres alumnes de castellà. “Els ajudem a desenvolupar-se en la vida diària i també en vocabulari de bàsquet, en alguna cosa que puguin transmetre a l’entrenador o als companys durant els entrenaments i els partits”, afegeix. Per la seua part, Djukanovic també evoluciona favorablement a les classes d’anglès. “És la seua primera experiència fora del seu país, Sèrbia, i tenia un nivell molt bàsic. S’interessa molt en el vocabulari, en com pot dir les coses. Excepte amb la seua mare, que va estar aquí uns tres mesos, parla anglès amb tothom”, assenyala Ariadna. De fet, Djukanovic tenia alguns problemes de comunicació durant la pretemporada i la seua millora en anglès és notable. “Practiquem dos hores a la setmana, encara que després ell fa els seus exercicis i practica amb els companys. No té sentit demanar-los exercicis, ja que ells necessiten parlar”, afegeix la professora de Brano, que estudia les mateixes hores a la setmana que els seus companys de castellà. “Tenen l’avantatge de practicar l’idioma que estudien diàriament i això és una gran ajuda per a ells”, assenyalen les dos.

El Força Lleida ha posat en marxa aquestes classes de castellà i anglès davant la necessitat d’una comunicació més fluida entre els jugadors i cos tècnic, a part de companys d’equip. Així mateix, aquests estudis orals els ajuden a integrar-se al territori, a la vida social que fan els jugadors fora dels entrenaments i els partits, i a la vida quotidiana a la ciutat.

L’Actel Força Lleida compta aquesta temporada amb vuit nacionalitats dins del vestidor, incloent-hi sis catalans, dos estonians, un nord-americà, un canadenc, un neozelandès, un senegalès, un argentí (encara que Sutina ha crescut a Lleida) i un serbi.

Sense parlar d'ansietat per al partit contra el Barça

L’Actel Lleida no vol parlar d’ansietat de cara al partit de demà al Barris Nord (21.00) davant del filial del FC Barcelona, el primer de la segona volta. El senegalès Ablaye Mbaye va manifestar ahir a Lleida Televisió que “hem de seguir en la línia en què estem ara, malgrat que hàgim perdut tres partits seguits. No tenim cap tipus d’ansietat per guanyar, ja que si seguim jugant així tirarem molts partits endavant. Tots en tenim moltes ganes i, especialment, davant d’equips amb els quals som a prop a la classificació”.

Els jugadors blaugrana, amb la baixa de Marc García, no arribaran tampoc en un bon moment, ja que ha sumat un triomf en els últims cinc partits i ara es troben amb una victòria menys que els lleidatans. Mbaye, amb passat al Barça B, va assenyalar que no serà un enfrontament especial, tenint en compte que “ja ha passat temps i, encara que conec molts jugadors, ara només penso a jugar per l’Actel Lleida i guanyar”.

D’altra banda, la penya Bàsquet JCI Lleida prepara un homenatge a Jaume Comas, històric jugador del Lleida Bàsquet que ara exerceix com a ajudant de Julbe al filial. La penya li farà entrega d’un obsequi i desplegarà una samarreta gegant al pavelló.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

gener

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta

Què n'opines de la polèmica del Carnaval de Tàrrega?