Informàtics, enginyers i titulats en ADE, els perfils més sol·licitats per empreses

SEGREcom
Publicat: 
17-03-2016
Actualitzat: 17-03-2016 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Informàtics, enginyers i titulats en ADE, els perfils més sol·licitats per empreses

Els perfils més demanats per les 65 empreses que van participar ahir a la fira de treball de la UdL són els d’informàtics, enginyers en diferents branques i titulats en administració i direcció d’empreses (ADE). També hi ha demanda d’agrònoms, titulats en tecnologies dels aliments i altres carreres, malgrat que cada vegada més, van coincidir a destacar diversos responsables de recursos humans, es valora l’actitud dels candidats, més enllà de la seua formació acadèmica i en idiomes. "Sense una actitud proactiva, capacitat per resoldre problemes i un interès per aprendre ja no anem més enllà, encara que sigui enginyer", va ressaltar Mercè Majà, de la firma Serveto, que està en plena expansió de plantilla i l’any passat va acabar contractant dos dels assistents a la fira. "Busquem sobretot actituds, cada vegada és més important, perquè al món d’internet en el qual ens movem un especialista deixa de ser-ho en sis mesos. Ens interessa que la persona gaudeixi amb el que fa", va assenyalar Albert Polo, de la consultora digital Xtrategics. "Volem gent entusiasta, amb actitud oberta i vocació de servei. A les botigues no exigim una formació mínima, ja l’hi donem nosaltres", va assenyalar Ismael Bertran, de Supsa.

Un dels tallers complementaris de la fira també va abundar en aquesta idea. "Estem acostumats que per buscar feina el més important és el currículum i els coneixements, però les empreses cada vegada estan més interessades pels talents i les capacitats de les persones", va assenyalar Gorka Bartolomé, coach i assessor empresarial. "S’ha de fer una reflexió i descobrir quins són els nostres talents per aplicar-los i aprofitar-los millor, des de la capacitat d’anàlisi fins a l’organització o la resiliència", va plantejar en aquest sentit.

Una desena de les 65 empreses participants a la fira comptaven amb ofertes laborals obertes per a possibles candidats, encara que la majoria van aprofitar per recollir currículums per a la seua base de dades de cara a futures oportunitats laborals i per donar-se a conèixer entre els futurs titulats. Algunes d’aquestes van fer ressaltar l’escassetat de professionals de perfil tecnològic, especialment informàtics, que són els més buscats en l’actualitat.

Per la seua part, la vicerectora d’Estudiantat de la UdL, Neus Vila, es va mostrar molt satisfeta per la bona acollida entre les empreses d’aquest certamen, ja que hi han participat una vintena de firmes més, algunes de Madrid i Barcelona, i alguna ha quedat en llista d’espera per falta d’espai. "Empreses que han vingut els dos anys anteriors ens diuen que d’aquí han sortit diverses persones que han acabat contractant. Per als estudiants és una oportunitat tenir-les totes aquí", va ressaltar.

Rebuig de la Crida a la presència de l’exèrcit a la fira

La presència d’un estand del ministeri de Defensa a la fira organitzada per la UdL va provocar ahir una protesta de Crida per Lleida, que va censurar que "la universitat pública en lloc de promocionar la cultura de la pau decideixi tractar l’exèrcit com una empresa". A la tarda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, vinculat a la Crida, va organitzar una protesta contra l’exèrcit.

Comparteix

També t'interessarà