Actualitat

Més notícies »

La cuina amb insectes, un dels plats forts del cicle de noves tendències alimentàries

LLEIDACOM/ Mònica Mombiela i Griselda Mas
16-03-2017

Cuina amb insectes, aliments afrodisíacs, tast de licors a cegues, usos de la marihuana a la cuina o descoberta de cerveses alternatives són algunes de les activitats previstes que es duran a terme dins el cicle "La Bacanal de Strudel" que s'ha presentat avui a Secrets de Ponent, una botiga d'alimentació de proximitat del barri de Pardinyes de Lleida.  Per celebrar el seu segon aniversari han decidit posar en marxa un espai de descoberta i pedagogia en l'àmbit de l'alimentació i estil de vida saludable a partir de propostes de productors lleidatans. Això es maridarà amb noves tendències foodies com pot ser la cuina amb cànem o bé amb els mateixos insectes. 

Concretament la cria i comercialització d'insectes és un tema il.lega encara a l'Estat Espanyol, per aquest motiu han hagut de comprar els insectes que han utilitzat per elaborar els plats a França. Per Joan Blanch, propietari de Secrets de Ponent aquesta és una nova via de negoci per als pagesos catalans. Espanya treballa en aquests moments per poder legalitzar-ne la producció però abans de finals d'any no es preveu que hi hagi un marc normatiu adequat per poder vendre i criar insectes per a la degustació humana. 

El cicle s'iniciarà el divendres 31 de març amb un tast de cerveses artesanes de la mà del cerveser Albert Echevarría, seguirà el 28 d'abril amb una degustació de plats cuinats amb insectes aptes pel consum humà i com a tercera opció oferirà el 26 de maig un tast de cuina afrodisíaca. Totes aquestes propostes de la mà del cuiner Toni Alonso. 

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta