Actualitat

Més notícies »

La falta de substituts deixa en quadre el personal sanitari a l'estiu

L.R.
12-08-2017

Com ja és habitual en els mesos estivals, els professionals sanitaris de CAP, consultoris i hospitals denuncien que estan patint la falta de substituts per cobrir els torns de vacances dels seus companys, fet que els obliga a fer més hores i a absorbir la quota de pacients dels altres facultatius absents perquè l’atenció al pacient no se’n vegi afectada. “És el mateix de cada estiu. Els metges optem per l’autocobertura, és a dir, suplir els companys que estan de vacances”, va explicar ahir un representant de Metges de Catalunya, que reivindica més pressupost per contractar personal que permeti cobrir les baixes, vacances i altres incidències.

El sindicat d’infermeria Satse, per la seua part, assenyala que la falta de substituts es nota sobretot en l’àmbit de l’Atenció Primària, ja que a l’hospital sí que es contracta personal eventual. Així, per exemple, en un CAP de Lleida capital no hi ha ara cap infermer que supleixi els que estan de vacances i només hi ha dos metges amb contracte eventual de la desena que exerceixen normalment. El mes de maig passat, l’Institut Català de la Salut va anunciar 840.127 euros addicionals per reforçar el personal als CAP de Lleida.

Ciutadans vol que el conseller Comín doni explicacions al Parlament

El portaveu de Salut de Ciutadans i diputat per Lleida, Jorge Soler, ha demanat la compareixença al Parlament del conseller de Salut, Toni Comín, perquè doni explicacions sobre la situació de la sanitat a Catalunya aquest estiu, sobre el tancament de 1.600 llits als hospitals i sobre l’estat de les substitucions de professionals sanitaris en l’Atenció Primària i els centres hospitalaris. Per això, Soler va registrar ahir diverses preguntes al Govern per conèixer el percentatge de cobertura de les vacances dels professionals durant aquests mesos estivals.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria d'impedir el transfuguisme per llei?