Actualitat

Més notícies »

La Noguera compra 1.000 braçalets amb QR per controlar els ancians

E. FARNELL
20-04-2017

El consell comarcal de la Noguera ha adquirit 1.000 braçalets proveïts amb un codi QR, que entregaran a les persones grans de la comarca per afavorir que puguin sortir al carrer amb més seguretat, contribuir a mantenir-ne l’autonomia personal i facilitar la intervenció immediata davant de situacions d’accidents, desorientació o altres en què els usuaris puguin estar en risc. La iniciativa s’emmarca en el programa assistencial per a col·lectius vulnerables Milpeus de l’ens comarcal, dirigit a majors de 75 anys que viuen sols o conviuen amb altres persones de més de 65 anys, i per als que tenen una discapacitat superior al 65%.

Els braçalets contenen informació de l’usuari, dades de contacte de la família, detalls de la seua salut i facilita la localització immediatament. El servei cobreix la persona usuària en qualsevol lloc, les 24 hores del dia. A través del braçalet amb el codi es podrà escanejar des de qualsevol dispositiu mòbil o tablet, i permet l’accés a un espai personal on es pot identificar ràpidament l’ancià i contactar amb les persones de referència i amb emergències. El director dels serveis socials del consell de la Noguera, Josep Lluís Bonet, va apuntar que aquest servei, que serà gratuït, complementa el de teleassistència a la Noguera, que ja compta amb més de 250 dispositius instal·lats. Així mateix, va destacar que s’ha comptabilitzat aquest col·lectiu de persones de la comarca que viuen soles o conviuen amb altres més grans de 65 anys i el balanç és d’un miler, 513 només a Balaguer. Per aquesta raó, va explicar que el programa estarà a obert per poder adquirir més braçalets i arribar a un nombre més alt d’usuaris.

Per la seua banda, la presidenta de l’ens comarcal, Concepció Cañadell, va apuntar que aquest servei ajudarà la gent gran a tenir més mobilitat i “en certa mesura” estar més segurs. Aquest servei de braçalets es va implantar de forma pionera a Lleida el 2015. Tanmateix, la Noguera és la primera comarca a posar-lo en marxa fora de la capital, segons Cañadell. La responsable de Benestar Social, i vicepresidenta del consell, Maria Antònia Pubill, va assenyalar que ben aviat es presentarà el projecte als usuaris de tota la comarca.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta