La permanència, en l'aire

25-05-2015
Actualitzat: 25-05-2015 9:34
  • La permanència, en l'aire

L'EFAC va perdre ahir una gran ocasió d'encarrilar la permanència a la categoria al no passar de l'empat a casa davant un dels seus rivals directes, l'Igualada (2-2). Va ser un partit dur i intens, que els lleidatans van inclinar gràcies a l'encert golejador d'Edu Raya (38' i 58') i que els barcelonins van saber aixecar aprofitant l'expulsió de Viladegut (68') en la recta final (78' i 88').

Els homes d'Alberto Gallego van sortir a mossegar i tot just començar Patrick va tenir una clara ocasió. Però va ser un miratge. El matx va tenir moltes fases de joc tosc, de poc futbol, fins que Raya va fer l'1-0, després de recollir un rebuig del porter que ell mateix havia provocat (1-0, descans). El jugador de l'EFAC va tornar a encertar a la segona meitat, aquesta vegada de cap, rematant impecablement al pal llarg (2-0).

Gallego va oxigenar el centre del camp amb Redondo i Tutusaus, poc després, va estar a punt de fer el tercer. Però en el minut 68 va arribar la jugada que va canviar el partit, la rigorosa expulsió de Viladegut, molt protestada pels aficionats. Gallego va intentar reestructurar l'equip, però de res va servir davant d'un Igualada que s'acreixia. Primer, amb el gol de Palet (78') i segon, amb l'empat de Peña, a dos minuts de la conclusió (2-2').

La situació a la taula

Aquest repartiment de punts, sumat al triomf del Tàrrega dissabte, deixa un triple empat a la classificació i una última jornada d'infart. El tretzè lloc és l'únic que assegura la salvació -en aquests moments en mans de l'EFAC-. Però encara podria quedar una altra via de permanència, la que passaria per ser el millor catorzè dels dos grups i que un català de Tercera divisió pugés a Segona B. El quinzè, que ara ocupa l'Igualada, baixa directe. Així les coses, es preveu una última jornada d'allò més calenta. Els del Segrià visitaran el camp del Balaguer en el derbi lleidatà, i els de l'Urgell, el camp del Santboià, mentre que els barcelonins rebran el Viladecans.