L'Embarrat s'obre al públic familiar

SEGRE TÀRREGA
Publicat: 
19-05-2017
Actualitzat: 19-05-2017 10:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Embarrat s'obre al públic familiar

Tàrrega maridarà per quart any consecutiu el seu patrimoni industrial amb la creació contemporània gràcies al festival Embarrat, que se celebrarà entre el 26 i el 28 de maig a les naus modernistes de l’antiga fàbrica Cal Trepat. Una de les novetats és que s’obrirà al públic familiar amb activitats participatives. Natàlia Lloreta, membre de l’organització, va explicar que amb El Petit Embarrat “volem atreure públic familiar a fi que la gent no s’intimidi i vegi que és per a tots els públics i no una cosa elitista, incomprensible i rara”.

La part central del festival és l’exposició col·lectiva La Gran Màquina, en la qual 32 artistes reflexionaran entorn del lema As slow as possible, amb referència a una obra de l’artista John Cage. Un dels dos comissaris del certamen, Jesús Vilamajó –juntament amb Alexandra Laudo–, va explicar que les 32 propostes seleccionades d’entre 215 reflexionen sobre aquesta obra que tracta el temps que va passant com a concepte de treball, la productivitat i no-productivitat.

La Gran Màquina, que es podrà visitar fins al 4 de juny, comptarà amb cinc projectes de Lleida: David Giribet (Tàrrega), Ferran Lega (la Pobla de Segur), Helena Vinent i Joan Pallé (Lleida), Jordi V. Pou (Lleida) i Marta Bisbal (Mollerussa), així com creadors d’altres punts de Catalunya, Espanya i països com Mèxic, Perú, Brasil, Alemanya, Suècia, Corea del Sud o Sud-àfrica. Vilamajó va destacar que l’exposició incorpora el concepte transmedia ja que tres propostes aniran més enllà de les parets de Cal Trepat ja sigui a través del correu electrònic, la xarxa social Instagram o unes peculiars estovalles dissenyades per Jordi V. Pou, que es podrà trobar en restaurants de la ciutat i a Cal Trepat. S’han programat visites guiades a càrrec dels comissaris i diversos artistes.

Les 32 propostes optaran a dos premis: l’Embarrat, dotat amb 1.500 euros, i el de l’IEI, que consisteix en la producció d’una exposició individual el 2018 a Lleida. Tant l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, com l’edil de Cultura, Raül Palacios, es van mostrar satisfets de l’Embarrat, com un referent de la creació contemporània.
 

Propostes
  • Activitats paral·leles. El Petit Embarrat, per al públic familiar, i La Gran Màquina es completaran amb visites guia· des, concerts, vermut electrò· nic i food trucks, apostant per grups del territori com el Col· lectiu Free’t de Lleida o el duo Ultrascene.
  • Propostes fins diumenge. El festival s’allargarà fins diu· menge a la tarda amb la música i art experimental de Konvent, un espai creatiu en un antic convent de la colònia tèxtil de Cal Rosal (Berguedà), al costat del Llobregat.
  • Pressupost: 26.000 euros. 19.000 de l’ajun· tament, 5.000 de la Diputació de Lleida i 2.000 de la Generali· tat a través de la Panera. 

 

Espectacular proposta de l’artista de Tàrrega David Giribet

L’artista de Tàrrega David Giribet, que amb aquesta haurà exposat tres vegades a Embarrat, presentarà l’obra de gran envergadura Hexx, audiovisual i sonora, que reflexiona sobre el dia a dia de les persones pendents del mòbil. Segons ell, “cada dia mirem una mitjana de 150 vegades el mòbil i el toquem 2.500, mentre que abans miràvem el rellotge unes 40 vegades diàries”. Ha construït 12 hexàgons (de 3,5 metres d’alt per 4 d’ample) recoberts de leds (600 en cada arc) per crear un mapping.

Comparteix

També t'interessarà