"L'Església, cova de lladres"

SEGREcom
Publicat: 
27-09-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "L'Església, cova de lladres"

"El capitalisme és un tren d'alta velocitat que ha descarrilat, que ens deia que la felicitat consistia a consumir, a tenir més que els altres. Aquest model ha fracassat i la crisi ens ha fet veure que cal aprendre a viure d'una altra manera, de manera que maleïda crisi, beneïda oportunitat". D'aquesta manera es va expressar ahir la monja dominica Lucía Caram a Lleida, en un cafè tertúlia amb periodistes a la botiga Bo de Shalom abans de presentar a l'Auditori el seu últim llibre, A Dios rogando. "L'he titulat així, encara que bàsicament defenso el concepte con el mazo dando, malgrat ser una monja contemplativa", va afirmar sor Lucía, coneguda per les seues tesis aperturistes i en moltes ocasions contràries al pensament majoritari al si de l'Església.

En el seu llibre, Caram proposa un paradigma social més just, una societat basada en la cooperació, en l'economia del bé comú i no en la competència. "Els polítics no facilitaran el canvi, els interessa més que el tren torni a la via per reactivar el consum irresponsable", va afegir. Originària de Tucumán (Argentina), Caram fa 21 anys que viu a Manresa dedicada ajudar els més necessitats. Allà ha impulsat l'obertura d'una residència per a persones sense llar i denuncia que la crisi ha deixat els més vulnerables desprotegits. "Al cor del llibre batega la indignació per la injustícia que estem vivint, dins d'un sistema capitalista que devora la gent amb menys recursos."

Sor Lucía Caram va defensar el treball que està fent el papa Francesc per modernitzar l'Església. "S'ha fet més en aquest sentit en un any que en els últims cent", va afirmar, i va dir que "tancarà la banca vaticana". Caram diu que l'Església s'ha allunyat dels seus objectius fundacionals i s'ha convertit en "una cova de lladres".

Comparteix

També t'interessarà