L’ICG rescata un punt en un partit amb final d'infart

XAVIER PUJOL
23-10-2017
Actualitzat: 23-10-2017 10:41
  • L’ICG rescata un punt en un partit amb final d'infart

L’ICG Software Lleida va salvar in extremis un punt davant d’un ultradefensiu Igualada (2-2), en un duel mancat de ritme però que va concentrar tota la intensitat en un final d’infart, en què els llistats haurien pogut perdre i fins i tot guanyar, si no hagués estat perquè els àrbitres van anul·lar un gol a Andreu Tomàs, el segon del matí, quan faltaven tan sols 16 segons per a la conclusió, a l’entendre que havia rematat amb el patí, quan les imatges de televisió van confirmar que va ser amb l’estic.

El partit no va començar gens bé per als d’Albert Folguera, i això que el tècnic ja havia avisat la vigília que era vital mantenir la porteria a zero. Tot just treure de mig camp, Sergi Pla batia Lluís Tomàs, que no va poder atallar la bola i aquesta va entrar lentament dins de la porteria. Tocava remar a contracorrent i davant d’un rival que si per alguna cosa destaca és per la seua fèrria defensa. Per sort per a l’ICG, Xixi Creus es va treure un fort tret des de lluny que va sorprendre Deitg i va restablir la igualada als 8 minuts (1-1). La calma tornava al matx.

Els llistats, esperonats pel gol, van posar setge a la meta igualadina i després de dos bones ocasions desbaratades pel porter rival Andreu Tomàs aconseguia batre de nou Deitg, però els col·legiats l’anul·laven a l’entendre que el de Tremp havia introduït la bola amb el patí. L’Igualada només creava perill a partir dels errors del rival, que per sort solucionava un inspirat Lluís Tomàs, per arribar al descans amb les espases en alt.

La segona meitat va ser pràcticament un monòleg de l’ICG que, no obstant, es va mostrar imprecís i en ocasions impacient per resoldre el duel. L’absència de Darío Giménez, absent per una lesió muscular que en principi no li ha d’impedir jugar el pròxim partit, va fer que l’atac lleidatà s’embussés.

Els igualadins, per la seua part, ho basaven tot en la defensa i, sobretot, en la inspiració del porter, que va salvar en més d’una ocasió el segon gol local. Roberto di Benedetto, el més incisiu ahir de l’ICG i que va comandar gairebé totes les incursions ofensives, va tenir el gol en diverses ocasions, la més clara una falta directa que no va aconseguir transformar en el minut 33.

I del possible 2-1 es va passar a l’1-2 en una rematada en semierror de Méndez. Com en el primer gol, la bola va entrar tímidament a la porteria davant de la desesperació del meta pallarès. El gol va deixar tocat l’ICG i una innocent falta de Candanedo li va suposar la targeta blava i, en conseqüència, l’exclusió i una falta directa que Méndez va llançar i va parar Tomàs, que un minut després tornava a salvar el seu equip. Van ser els pitjors moments per als locals.

En els últims cinc minuts, l’ICG es va bolcar a la desesperada. Creus i Roberto di Benedetto, aquest per partida doble, van tenir l’empat, que va arribar per fi quan faltaven 25 segons i gràcies a una falta directa que va transformar el reusenc. Però allà no es va acabar el partit. Amb 16 segons encara per jugar-se, els àrbitres van excloure Oriol Vives i l’ICG va gaudir d’una altra falta directa. Aquesta vegada, no obstant, Creus no va estar encertat, però el rebuig del porter el va recollir Andreu Tomàs i va batre Deitg. Tanmateix, mentre un àrbitre donava gol, precisament el que havia seguit la jugada de prop, l’altre, que estava més allunyat, el va anul·lar pel mateix motiu que el primer, per rematar amb el patí. La decisió va provocar les protestes irades dels llistats i va originar una petita tangana que va tenir com a protagonista el tècnic igualadí, Ferran López, que va entrar a la pista suposadament per separar els seus jugadors però que es va encarar amb alguns de l’ICG. Per sort, la situació no va passar a més i el partit es va acabar en unes taules que no van agradar ni als uns ni als altres.

Albert Folguera, tècnic de l’ICG Lleida, no va dubtar a reconèixer que ahir no es van merèixer guanyar, mentre que no va donar importància als dos gols anul·lats ni va voler valorar el que va passar en els últims segons. “Per a mi el final és anecdòtic, no m’interessa. M’interessen els 49 minuts i mig anteriors. No mereixíem guanyar, però marxo content amb un punt. Que podíem haver guanyat? Sí... però la realitat és la que és. Hi ha hagut massa precipitació i ganes de guanyar. Em queixo de la falta de paciència, no de l’actitud, que els sobra”, va apuntar. Quant als dos gols anul·lats va dir: “Són anècdotes, passa en cada partit. L’han liat tant [els àrbitres] que al final no sabien què feien”, va dir Folguera, que sí que va criticar un dels col·legiats. “Ha sigut el de sempre”, va dir referint-se, sense citar-lo, a Xavier Buixeda, amb el qual ja ha tingut més d’un incident. “Ha portat el seu company al límit. Ja s’ha vist”, va afegir.

Per la seua part, Jordi Creus va criticar l’actitud del tècnic rival, Ferran López. “Estem al mig de la pista i l’entrenador rival entra i ens diu que si som uns pisciners i que els han robat. Crec que no ha d’entrar a increpar. Jo també sóc de sang calenta i hauria d’haver callat”, va apuntar.

Sobre els àrbitres, Creus va dir: “No pot ser que el que està lluny de la jugada anul·li el gol per peus quan el que està de cara no ho veu, encara que si no hem guanyat ha estat per demèrits nostres més que pels àrbitres.”