Márquez i Galicia guanyen la Pedals de Foc Non Stop

05-07-2015
Actualitzat: 06-07-2015 9:40
  • Márquez i Galicia guanyen la Pedals de Foc Non Stop

Brandan Márquez, en categoria masculina, i Claudia Galicia, en femenina, van ser els vencedors de la desena edició de la Pedals de Foc Non Stop, una de les proves de llarga distància de BTT més dures del món que aquest any es convertia en el primer Campionat d'Espanya de BTT Ultramarató. La mítica prova, que es va disputar ahir amb sortida i arribada a Vielha, va tenir, a més, rècord de participació superant els 500 corredors que van haver d'afrontar un recorregut de 218 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell positiu.

La prova va començar amb un alt ritme imposat pels corredors formant-se un grup d'uns trenta. Fins al quilòmetre 80 el grup va anar perdent unitats fins a fer-se una selecció dels millors amb Brandan Márquez, Joseba Albizu, Juan Pedro Trujillo, Guillem Muñoz i Joan Campa.

Aquest grup va quedar unit fins a l'entrada a la Val d'Aran per Montgarri. En aquest punt, Trujillo va deixar enrere els seus companys d'escapada, però quan tot indicava que seria el vencedor, Márquez el va atrapar i es va convertir en el primer campió de la història en la modalitat ultramarató.

En categoria femenina, Claudia Galicia va liderar la prova de principi a fi i va conquerir aquest primer títol estatal en la llarga distància.

D'altra banda, la carrera, organitzada pel Club Ciclista Pedales del Mundo, va travessar les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, amb un 61% del seu recorregut en pista forestal, el 31% per carreteres semiasfaltades i el 8% restant per camins. El coll de Triador (2.140 m), amb 12 km d'ascensió al 7,5%, va ser la pujada més llarga.

prova exigent

Els més de 500 corredors van afrontar un recorregut de 218 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell