redacció
22-03-2017
Actualitzat: 22-03-2017 10:02
  • Paula Juste tanca l'Estatal amb un or en els 200 estils

La lleidatana Paula Juste va tancar ahir la seua participació en el Campionat d’Espanya d’hivern infantil i júnior de natació, que s’ha disputat a Gijón des de dissabte, aconseguint la seua quarta medalla en el certamen, la primera d’or. La nadadora del Club Natació Lleida es va proclamar campiona estatal dels 200 metres estils en la categoria infantil, firmant un crono de 2.19.35, la qual cosa li ha valgut, a més, la mínima per representar Espanya al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), que se celebrarà a la localitat hongaresa de Gyor el pròxim estiu, concretament del 23 al 29 de juliol.

Juste se’n va del campionat estatal amb un pòquer de medalles, ja que a l’or d’ahir en els 200 estils s’ha d’unir les dos plates i el bronze aconseguides en les jornades anteriors. Va ser subcampiona en els 200 metres lliures i en els 100 esquena i va pujar al tercer calaix del podi en els 200 braça, confirmant-se com una de les més fermes promeses. De fet, figura en el grup d’entrenaments amb vista als Jocs Olímpics de Tòquio el 2020, al costat del nadador del CN Cervera Ferran Julià. En la jornada d’ahir també van competir els júniors Cristina García, que va ser dotzena en 400 lliures i quinzena en 200 estils, i Roger Miret, que va firmar un dotzè lloc en els 200 esquena.

Pel que fa al CN Cervera, Ferran Julià va aconseguir la tercera posició a la Final B dels 200 lliures júnior i Ignasi Bernaus setè a la Final B dels 100 braça, mentre que el relleu 4x100 estils júnior masculí va firmar el desè lloc. Després de quatre jornades de competició, la natació lleidatana se’n va d’Astúries amb un botí de sis medalles, les quatre que porten el segell de Paula Juste en infantils i les que van aconseguir en la jornada inaugural de dissabte Cristina Garcia i Ferran Julià, que es van proclamar subcampions d’Espanya de 100 esquena i 1.500 de lliures júnior, respectivament. El nadador del CN Cervera es va quedar a només 4 segons d’aconseguir la mínima en la prova de 1.500 per disputar el Campionat d’Europa júnior. Julià ho intentarà de nou el 9 d’abril a Pontevedra.