Planten cara

29-03-2015
  • Planten cara

Derrota ajustada de l'Actel Força Lleida a la pista d'un Breogán que va haver de suar de valent per derrotar els homes de Joaquín Prado (77-68). Només al final del tercer quart els gallecs van ser superiors. Empesos pel Pazo dos Deportes i pels col·legiats van acabar amb la resistència d'un equip que haurà de continuar lluitant per aconseguir el factor pista en els play-off d'ascens a la Lliga ACB. L'altra nota negativa va ser la lesió d'Alfons Alzamora, que va ser ingressat per una fractura del pòmul dret (vegeu el desglossament).

L'Actel Força Lleida no s'havia empassat deu hores de bus per ser un convidat de pedra a la festa d'un Breogán per al qual el partit era una final després de la victòria del Burgos. Els primers minuts van ser d'una alta concentració, sempre buscant la millor opció en atac i forts en defensa, la qual cosa va portar els de taronja a manar 11-15 després de dos cistelles de Fakuade.

Però el principal problema és que els bases es van carregar ràpidament de faltes i Kaufmanis va haver de passar a dirigir les operacions. Al seu torn, els gallecs feien gala del seu potent joc interior per mantenir-se dins del partit davant de l'arrancada sorpresa dels lleidatans. Cinc punts consecutius de Kahlig van posar la màxima renda en el lluminós (16-21), encara que Álex López, amb un lliure, la va reduir abans del final del primer acte.

Van reaccionar els gallecs en l'arrancada del segon parcial, en el qual el Força Lleida va reduir notablement les seues prestacions. Una cistella d'Álex López va suposar el 31-26 amb què Prado va haver de demanar el seu primer temps. Va reajustar la defensa i va reaparèixer Fakuade juntament amb Sutina i Fran Guerra (triple inclòs) per firmar un demolidor parcial de 0-10 (31-36) davant del qual Lisardo Gómez va haver d'alliçonar els seus. Va poder mantenir els cinc punts d'avantatge fins al descans malgrat la terrible actuació de Sánchez Ardid, que amb la intenció de compensar no va fer més que espatllar-ho tot amb la tercera personal de Simeón i posar-se al públic del Pazo dos Deportes a sobre amb contínues faltes personals (21 entre els dos equips). El Força Lleida ja havia demostrat la seua capacitat per competir davant de qualsevol rival i havia ficat la por al cos al Breogán, colíder de la Lliga (34-39).

Va sortir l'equip local al màxim en el tercer quart, passant literalment per sobre del Lleida, amb els ex Matulionis i Llorca com a líders. Un parcial de 10-0 en sols 2:31 va fer que Prado hagués de parar el partit (44-39). Van reaccionar de nou els lleidatans, amb Sutina en pla estel·lar amb dos triples que van fer despertar els seus companys. Tanmateix, el Breogán semblava disposat que no hi hagués sorpreses i en uns minuts màgics va desarborar per complet els homes de Prado, que es van trobar 13 punts a baix (60-47). I per acabar de pintar de negre el panorama, Alzamora s'havia de retirar després de rebre un cop de Samb que els àrbitres, per variar, ni van veure. Fakuade va retallar diferències abans del final del parcial (60-49), però la missió es presentava més complicada que mai.

Tanmateix, a aquest equip no se l'ha de donar mai, mai per mort. Va assecar per complet el rival en l'inici de l'últim quart i va tornar a ficar-se en el partit, acabant amb la calma que s'havia instal·lat al Pazo dos Deportes. El 62-60 va posar nerviós fins i tot Sánchez Ardid, que en una altra demostració de com no s'ha de conduir un partit, va assenyalar una tècnica a Simeón per sentenciar els, com ell, catalans (68-60). Abans, un triple de Kaufmanis va tornar a posar certa emoció (68-65) i Lisardo Gómez va haver de tornar a parar el partit. Llorca i McGhee van prendre les regnes als últims compassos i en ple desconcert dels col·legiats, de llarg el pitjor d'un partidàs de bàsquet, van acabar amb la resistència d'un Actel Força Lleida que va sortir del Pazo amb el cap ben alt.

tercer quart clau

El Actel Força Lleida va passar de col·locar-se a sols un punt (46-45) a perdre per 13 de diferència (60-47)