JOAN BOVÉ
27-03-2017
Actualitzat: 27-03-2017 11:45
  • Punt insuficient del Balaguer

El Balaguer va tornar a perdre dos punts a casa, aquesta vegada davant del Sant Ildefons en un partit travat (1-1). Amb aquest empat, el Balaguer no només cedeix el lideratge al Santboià, que no va perdonar davant del Morell, sinó també la segona posició al San Cristóbal, que va guanyar el Vista Alegre i es posa amb 50 punts, empatat amb el Balaguer però amb l’average particular favorable ja que és l’únic equip que ha vençut a la Noguera.

Els locals van presentar una sorprenent defensa, amb l’únic central de l’equip, Joan Martínez, a la banqueta i amb Pau i Massana a l’eix d’una defensa inèdita aquesta temporada. El partit no podia començar pitjor per als interessos locals, ja que Bilbao va aprofitar un error de la defensa, poc contundent, per avançar-se en el marcador (0-1). Això era just el que volia evitar el Balaguer, que va veure com el Sant Ildefons es va tancar a la seua àrea i va defensar amb els onze jugadors de camp, perdent temps en cada jugada i simulant faltes cada vegada que els locals s’aproximaven a la seua àrea. Malgrat tot, el Balaguer va gaudir d’algunes ocasions, com la de Pau en el minut 23 o Adrià el 28, però totes dos van ser desbaratades per la defensa visitant, molt disciplinada. Però al 30, va ser Alfred qui va evitar el 0-2 en un u contra u amb Guillermo, en el qual el porter local va demostrar per què està considerat el millor de la categoria. Ja en el descompte del primer temps Adrià va enviar una pilota al pal a la sortida d’un córner.

Amb el 0-1 es va arribar al descans, i al segon temps, el joc va seguir amb la mateixa tònica. El Balaguer ho intentava amb més cor que cap i alguns jugadors van fer la guerra pel seu compte, sense arribar amb claredat davant de la porteria de Marc. Al minut 70, Adrià, amb mestria, va aconseguir el gol de l’empat de falta directa i va donar una mica d’aire al Balaguer. Faltaven 20 minuts i els de la Noguera van buscar el gol fins al minut final, però ahir no va poder ser.

Amb aquest empat, el Balaguer cau fins a la tercera posició. Tot i així, depèn de si mateix per aconseguir l’ascens ja que ha de jugar encara amb els seus rivals directes.

Jordi Cortés: “Sembla que sigui més fàcil guanyar fora que a casa”

L’entrenador del Balaguer, Jordi Cortés, es va mostrar contrariat després del partit i va afirmar: “Per a nosaltres sembla que sigui més fàcil guanyar fora que a casa. Ja hem vist aquest partit massa vegades aquesta temporada i la passada. Un error defensiu ens porta a haver de remuntar i l’equip contrari es tanca, es dedica a perdre temps i nosaltres no som capaços de crear perill als metres finals.” A més, el tècnic va valorar el punt aconseguit i va llançar una advertència als seus jugadors: “Alguns jugadors fan cada un la guerra pel seu costat, i al final no ha pogut ser. Hem sumat un punt que ens permet seguir a dalt”, va dir.