Triomf vital

24-05-2015
Actualitzat: 25-05-2015 9:35
  • Triomf vital

El Tàrrega va sumar ahir davant del Balaguer en el derbi una victòria vital en la lluita per mantenir la categoria. Els homes de José Luis Ruiz van fer un partit molt seriós en defensa i van fer valer el solitari gol de Rubén Egea en els primers compassos de la segona meitat (1-0, 55') per sortir de manera provisional de les posicions de descens, pendent del transcendental partit que disputen avui a Almacelles els seus dos rivals directes per la salvació, l'EFAC i l'Igualada.

El matx, disputat al Municipal Joan Capdevila, va tenir a més un final emotiu, amb el comiat de Marc Carballo, que penja les botes al final d'aquesta temporada després de 14 defensant la samarreta del club de l'Urgell. El gran capità blaugrana va entrar en la segona meitat i va disputar així el seu partit número 399 amb el Tàrrega, que podrien ser 400 si juga en l'última jornada al camp del Santboià, on el seu equip es jugarà la permanència.

Així doncs, el derbi lleidatà de la penúltima jornada era un ser o no ser per al Tàrrega. Només li valia la victòria per continuar viu i els primers minuts van ser de tempteig. En aquell temps la seua fixació va ser mantenir la porteria a zero. Una vegada complert l'objectiu van començar a aproximar-se a la porteria del Balaguer. La primera ocasió va ser per a Juclà en el minut 20. Després arribarien les de Cortada, al 25, i les de Nuno, que en va tenir tres de consecutives, als minuts 37, 39 i 41. El Balaguer, per la seua part, amb prou feines va inquietar ofensivament i va arribar al final de la primera meitat amb l'empat a zero inicial (0-0).

A la segona part, el Tàrrega va sortir a buscar el partit i al minut 55 va aconseguir el gol tan anhelat. Una falta llançada per Nuno que Egea, incorporant-se a l'atac, va aconseguir rematar de cap al fons de la porteria rival (1-0). Al davant en el marcador, l'equip de José Luis Ruiz es va centrar a defensar aquest gol, que valia or. Va cedir el domini al centre del camp al Balaguer, que tot i això va continuar sense generar ocasions de perill, i va sortir al contraatac. Pijuan, en el minut 85, va poder ampliar l'avantatge, però el porter Crisos va aconseguir evitar-ho. I en el minut 87, el mateix Carballo va llançar un lliure directe que va sortir a tocar del travesser, en el que hauria sigut un gran colofó per al capità blaugrana. Finalment, justa victòria del Tàrrega, que va dominar territorialment en tot moment, va complir l'objectiu i arribarà a l'última jornada amb opcions de permanència.