Referent de la setmana

Institut Josep Lladonosa de Lleida

Mònica Mombiela Casas
Institut Josep Lladonosa de Lleida

Nom: INS Josep Lladonosa
Data de naixment: 1989
Profesió: Educació

L'institut Josep Lladonosa, ubicat al barri de Pardinyes de Lleida està avalat pels més de 25 anys d'experiència en el món docent. Ara ja fa uns dos anys han iniciat un nou període de renovació pedagògica basat en la filosofia del Batxillerat Internacional, uns estudis reconeguts arreu del món i àmpliament avalats. Amb la qual cosa es projecta el centre cap al futur. El centre lleidatà és el tercer de caràcter públic que comença a impartir aquest model. Segons va explicar el director del centre, Santi Pubill, la meitat de la classe està formada per alumnes de Lleida i l'altra són de municipis de la demarcació. Així el director del centre destaca la part més social i humana que proposa aquest tipus d'educació. 

Aquest tipus de batxillerat s'està fent a uns 150 països de tot el món i la gràcia és que es pot extrapolar a qualsevol universitat on estigui contemplat sense necessitat de convalidar els estudis i amb el reconeixement d'uns aprenentatges de “qualitat”. D'aquesta manera, els alumnes tenen més facilitats per anar a l'estranger.  La metodologia que es fa servir és molt semblant a l'anglosaxona, deixant de banda la classe magistral i donant més importància a la part pràctica i l'aprenentatge de l'alumne.

Aquest batxillerat, també conegut com el Programa del Diploma, va ser fundat el 1968 a Ginebra (Suïssa) per l'Organització del Batxillerat Internacional (IBO), una fundació educativa sense ànim de lucre. Un any després de la seva creació ja es va introduir en alguns centres dels cinc continents. Actualment, és impartit per prop de 2.000 centres, de 125 països i, des de la seva creació, ha format a més de 650.000 estudiants. A l'estat espanyol, hi ha 67 centres -la meitat públics- autoritzats per oferir Batxeillerat Internacional. 

El Programa del Diploma és un curs preuniversitari, que ofereix un currículum amb vocació internacional, alhora pragmàtic, equilibrat, complet, flexible, rigorós i exigent, destinat a alumnes amb un alt grau de motivació. Té una durada de dos anys, ofereix tres possibles llengües d'examen -anglès, castellà i francès-, l'avaluació és fonamentalment externa -a càrrec de professors d'altres països- i atorga un títol -Diploma del BI- reconegut internacionalment.  

Els principals actius d'aquest batxillerat són un ensenyament centrat en l'alumne, fonamentalment actiu i transdisciplinari -mitjançant projectes, treballs d'investigació, pràctiques de laboratori, resolució de problemes o exposicions orals- amb què es vol  estimular la seva curiositat i la investigació i aconseguir persones equilibrades, autònomes, solidàries i actives en les respectives comunitats locals. Per això, busca incidir en la reflexió sobre el coneixement i l'aprenentatge de l'alumne, promoure el desenvolupament del pensament crític i de les habilitats comunicatives, construir i reforçar el sentit d'identitat i la consciència cultural de l'alumne, promovent, a la vegada, el reconeixement i el desenvolupament dels valors humans universal, a partir d'una perspectiva i una consciència internacional. Tot plegat, suposa, per als alumnes, una excel·lent preparació tant per als seus estudis universitaris, en particular, com per a la seva vida futura, en general. 

Atès que l'IBO no és una institució docent, no imparteix directament els seus programes, sinó que ho fa mitjançant centres que ha estat prèviament autoritzats, els 'Col·legis dels Món del Batxillerat Internacional'. Durant el procés d'autorització -que pot anar d'un a tres anys- els membres de la Fundació suïssa de la qual depenen aquestes estudis, analitzen les programacions elaborades, les instal·lacions i la implicació de l'equip directiu, professorat, alumnat, famílies i autoritats regionals i locals, per tal de garantir un nivell òptim de qualitat.

Comparteix

Setmanes anteriors

La Passió de Cervera
Setmana 13

La representació teatral de La Passió de Cervera es remunta al 1481, convertint-se en una de les més antigues d'Europa segons la  ...

Mamapop
Setmana 08

Mamapop és un concert solidari que se celebra anualment des del 2014 i on els clàssics del Pop Rock Internacional amb...

Antoni Tolmos
Setmana 04

L'Antoni Tolmos és un pianista i compositor lleidatà expert en...

Pàgines

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta