Referent de la setmana

Mamapop

Mamapop

Data de naixement: 2014
Professió: concert solidari

Mamapop és un concert solidari que se celebra anualment des del 2014 i on els clàssics del Pop Rock Internacional amb acompanyament d'orquestra simfònica s'uneixen. Aquest certamen, fundat per Manel Simon i Barbero (també director d'Afrucat) pretén sensibilitzar i mobilitzar la societat en vers el càncer de mama, utilitzant la música com a motiu de trobada per al suport a la investigació científica i a l´Atenció de les persones afectades. Tots els diners que es recapten amb la venta d'entrades es destinen al finançament per a la recerca científica de l'Institut de Recerca Biomèdica IRB-Lleida en aquesta malaltia.

Val recordar que el càncer de mama és el més freqüent entre les dones catalanes i cada any se'n diagnostiquen 4.600 casos nous. Anualment, el càncer de mama provoca 980 morts a Catalunya però, la mortalitat a causa d'aquest tumor ha disminuït un 2,6% cada any degut a les millores en els tractaments i els programes de detecció precoç.

Des dels inicis fins avui

L'any 2014, primera edició del Mamapop, es van recaptar 11.040€ en una sola sessió musical.

En l'edició del 2015 es van introduir dues sessions (19h i 22h) i la temàtica girava entorn les bandes sonores de pel·lícules com "“Titanic”, “El Guardaespaldas”, “Dirty Dancing”, “Moulin Rouge” o “Grease”, entre d’altres. Amb aquesta edició i l'anterior es va sumar un total de 33.700€ recaptats. 

El 2016 el Pop Rock dels 80's va ser la nova temàtica del Mamapop, on es van interpretar temes coneguts de músics com ara Loquillo, Los Rebeldes, Luz Casal, Mecan o Alaska, entre altres. En els tres primers anys de vida d'aquest concert benèfic, es van poder entregar més de 50.000€ al IRB-Lleida. 

L'edició del 2017, la darrera fins avui, tractava les cançons més emblemàtiques de Hollywood i es va estrenar imatge amb l’objectiu d’incidir en la sensibilització, la solidaritat i el suport a les dones que pateixen o han patit càncer de mama.

Aquesta edició també es va dedicar a dos dels ambaixadors del Mamapop que varen perdre la vida els darrers mesos a causa d’un càncer: l’economista i empresari lleidatà Juli Vilagrasa i el periodista Carles Capdevila.

 

Informació extreta del web oficial del Mamapop.

Comparteix

Setmanes anteriors

Antoni Tolmos
Setmana 04

L'Antoni Tolmos és un pianista i compositor lleidatà expert en...

Arrels Sant Ignasi
Setmana 51

La Fundació Social Sant Ignasi de Loiola neix en el sí de la comunitat parroquial jesuïta de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, que decideix donar atenció a...

Josep Lluís Cruz
Setmana 47

Josep Lluís Cruz va néixer l'any 1957 a Barcelona, on va estudiar medicina familiar i comunitària a l'Hospital Clínic.

Pàgines

Agenda

març

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Enquesta

Creus que valorem prou els recursos turístics que tenim?