Un comiat a la primera generació de l’escola ciutat jardí

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
24-09-2021
David Cid, portaveu ECP al Parlament, i Elena Ferre, diputada ECP a la Diputació de Lleida
14-09-2021
Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran

Pàgines

Un comiat a la primera generació de l’escola ciutat jardí

16-06-2015
Un comiat a la primera generació de l’escola ciutat jardí

El passat divendres 12 de juny a l’escola Ciutat Jardí de Lleida es va celebrar la festa de comiat de la primera promoció de nens i nenes que sortiran cap a l’ institut el curs vinent. Després d’un emotiu parlament per part de mestres de l’escola, famílies i infants es va celebrar un berenar sopar al bosquet de l’escola.

Aquests infants que ara promocionen i sortiran de l’escola han gaudit d’una opció educativa que en els darrers anys s’està estenent per tot el territori català i espanyol.

Són la primera promoció d’una escola que va començar fa nou anys a la ciutat de Lleida amb una idea molt clara: l’infant és el protagonista del seu aprenentatge. En aquesta escola els infants tenen l’oportunitat d’organitzar les seves activitats i planificar el seu dia. Partint d’aquesta idea l’escola ofereix uns espais preparats on l’infant se sent lliure i segur per explorar i realitzar el seu aprenentatge. S’entén l’escola com un ambient preparat com qualsevol altre que ens podem trobar al llarg de la nostra vida;  amb persones, situacions i reptes que cada individu en funció de la seva personalitat, les seves afinitats, les seves decisions i talent, va creixent.

Aquests espais són el que anomenen ambients preparats (cada ambient cobreix els continguts d’una o vàries àrees curriculars), aules plenes de material didàctic (que aporta les destreses i els coneixements necessaris per adquirir les competències bàsiques) a l’abast de l’infant que lliurement va manipulant durant els matins i projectes transversals a primària i centres d’interès a infantil. El que caracteritza tots els espais de l’escola és la cura de l’estètica, la bona estructura i un bon ordre sobretot.

L’escola Ciutat Jardí ofereix un entorn d’aprenentatge que va més enllà de l’aula, deixant que els infants es desplacin lliurement per l’escola, no oblidem que l’escola és seva, fan ús d’una mediateca oberta durant tot el matí i tot el migdia, fan ús dels racons de lectura, que són espais acollidors amb tauletes, catifes i coixins que inviten a llegir a totes hores, etc. A més a més les portes de les aules sempre són obertes per rebre a qui ho necessiti i els passadissos són espais d’aprenentatge. Al mateix temps els alumnes també tenen llibertat per equivocar-se, a Ciutat Jardí l’error és motiu d’aprenentatge mai de sanció, l’adult també s’equivoca.

Tot aquest entorn pretén ser tranquil i molt respectuós, per això, la rebuda en bancs en rotllana a totes les aules i el comiat també en rotllana esperant a les famílies són tant importants a Ciutat Jardí.

L’escola també està oberta a les famílies, donant molta importància a les relacions intergeneracionals. Els padrins i padrines voluntàries acompanyen els infants d’infantil en l’elaboració de l’esmorzar cada matí a l’ambient domèstic. Les famílies tenen l’oportunitat d’acompanyar a les aules els seus fills i filles cada dia, tant al matí i com a la tarda. Aquest curs s’ha iniciat una nova experiència per als pares i les mares, que tot i que altres anys podien gaudir d’una tarda d’ambients a l’escola, enguany se’ls ha invitat a fer una observació directa dins de l’aula dels seus fills i filles.

Nosaltres tenim la sort de tenir una escola així a la nostra ciutat. No només hi ha escoles amb aquesta pedagogia en l’àmbit privat, sinó que dins de l’oferta pública catalana trobem experiències similars, i ja amb tradició com l’escola El Martinet a Ripollet, El Roure Gros a Santa Eulàlia de Riuprimer, l’escola dels Encants a Barcelona i moltes altres.

 

AMPA Ciutat Jardí

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?